Gubitnik 2. dana Vimbldona! Mateo Beretini – došao da napadne Noletov tron, a Londona napustio bez odigranog meča!

28.06.2022

22:28

0

Autor: 24sedam

Italijan morao da odustane od takmičenja zbog zaraze virusom korona

Gubitnik 2. dana Vimbldona! Mateo Beretini – došao da napadne Noletov tron, a Londona napustio bez odigranog meča!
Mateo Beretini - Copyright Profimedia

Bilo je teško opredeliti se između Serene Vilijams i Matea Beretinija koga proglasiti gubitnikom 2. dana Vimbldona. Američka teniserka poražena je na startu turnira od malo poznate Francuskinje Harmoni Tan, dok je Italijan London napustio bez da je izašao na terene „Ol Ingland kluba“.

Na kraju, odluka je pala na vicešampiona trećeg grend slema u sezoni iz dva razloga – legendarnoj Amerikanki ovo je bio povratak na teren posle jednogodišnje pauze, a Beretinija je savladao „nevidljivi nepijatelj“ virus korona.

Došao je Italijan na nezvanično prvenstvo sveta u tenisu kao viceprvak, posle prošlogodišnjeg poraza u finalu od Novaka Đokovića. Mnogi stručnjaci su ga svrstavali među najveće potencijalne mine srpskom asu na londonskoj travi, a bez dileme je i sam Beretini imao na pameti mogućnost da skine Noleta sa trona.

Nažalost, u danu kada je trebalo da izađe na teren protiv Kristijana Garina, 11. teniser sveta objavio je da mora da se povuče zbog zaraze virusom korona.

Srce mi se slama jer objavljujem da moram da odustanem od Vimbldona zato što sam pozitivan na koronavirus. Imam simptome gripa i izolovan sam već nekoliko dana. Uprkos tome što simptomi nisu bili ozbiljniji, odlučio sam da se ponovo testiram ovog jutra i zaštitim zdravlje i sigurnost svih učesnika i onih koji su vezani za ovaj turnir. Nemam reči da opišem koliko sam razočaran. San je završen za ovu godinu, ali vratiću se još jači. Hvala vam na podršci - napisao je Beretini na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike