Vimbldon ima novu herionu! Skupljaču loptica pozlilo, Britanka oduševila potezom – izgubila meč, ali pokupila svu slavu!

27.06.2022

21:22

0

Autor: 24sedam

Džodi Buraž napravila gest po kojem će se pamtiti ovogodišnji londonski grend slem

Vimbldon ima novu herionu! Skupljaču loptica pozlilo, Britanka oduševila potezom – izgubila meč, ali pokupila svu slavu!
Tan2022-6-27_164150139_0 - Copyright Tanjug/Steve Paston/PA via AP

Već prvog dana takmičenja ovogodišnji Vimbldon je dobio detalj po kojem će bez dileme ostati upamćen. Britanska teniserka Džodi Buraž jeste završila treći grend slem u sezoni na samom startu, ali je jednim potezom pokupila svu slavu i sasvim zasluženo ponela zvanje nove heroine „Ol Ingland kluba“.

Iako je Ukrajinka Lesija Curenko slavila ubedljivu pobedu (6:2, 6:3), Buražova je početkom drugog seta odigrala herojsku ulogu koja je sportski deo bacila potpuno u drugi plan.

Naime, Britanka je u jednom momentu primetila da je jednom od skupljača loptica pozlilo. Nesrećni dečak se malo zateturao i skoro onesvestio, a Džodi ga je pridržala i smestila u jednu od sudijskih stolica pored terena.

Potom je otrčala i mališanu donela vodu, posle čega je jedan od gledalaca dodao kesicu gumenih bombona.

- Prvo sam mu dala energetski gel koji sam imala u svojoj torbi, ali znam da to nije baš najboljeg ukusa. Srećom, neko iz publike je viknuo da ima kesicu gumenih bombona i posle toga mu je odmah bilo bolje – ispričala je Buraž.

S obzirom da je cela situacija potrajala dugo, a da je medicinska pomoć stigla posle više od pet minuta, britanski mediji su Buraž proglasili anđelom Vimbldona posle brze i nesebične reakcije na terenu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike