Gubitnik 1. dana Vimbldona! Obradovao je Srbe, ali je londonska trava ostala ukleta za Pabla Karenja Bustu!

27.06.2022

21:43

0

Autor: A. Š.

Španski teniser ponovo nije prošao prvo kolo na trećem grend slemu sezone

Gubitnik 1. dana Vimbldona! Obradovao je Srbe, ali je londonska trava ostala ukleta za Pabla Karenja Bustu!
profimedia-0703262139 - Copyright Profimedia

Završen je prvi dan ovosezonskog Vimbldona, a njegov najveći gubitnik je španski teniser Pablo Karenjo Busta. Iako je njegova nesreća obradovala srpske navijače, pošto je to značilo prolaz Dušana Lajovića u narednu rundu takmičenja, malerozni Španac doživeo je još jedno veliko razočaranje na londonskoj travi.

Karenjo Busta, naime, nikada nije uspeo da prođe prvo kolo grend slema u „Ol Ingland klubu“. Ovo je 20. teniseru sveta bilo sedmo pojavljivanje pred londonskom publikom, a završeno je predajom na kraju drugog seta.

Sjajno je Španac počeo duel, bez velikih problema je uspeo da osvoji prvi set rezultatom 6:3 i tada se sigurno ponadao da bi ove godine mogao da skine vimbldonsko prokletstvo. Ipak, u drugom delu igre Lajović je podigao nivo tenisa i uspeo da poravna rezultat u setovima, posle čega je Karenjo Busta signalizirao glavnom sudiji da zbog povrede ne može da nastavi meč.

Tako je Španac i posle sedam pokušaja ostao bez prve pobede na Vimbldonu i bez dileme je najveći gubitnik dana zbog toga što nije bio u stanju da se u tri dobijena seta bori nastavak takmičenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike