Vilander je oduševljen Novakom: Deluje zastrašujuće moćno i motivisano

13.06.2021

20:14 >> 20:15

0

Autor: Adam Štulić

Ne znam šta je Đoković govorio samom sebi kada je gubio 2:0

Vilander je oduševljen Novakom: Deluje zastrašujuće moćno i motivisano
Copyright Profimedia

Znao je Mats Vilander često u prošlosti da se zameri navijačima Novaka Đokovića prilično oštrim kritičkim komentarima na račun Srbina. Ipak, tokom ovogodišnjeg Rolan Garosa legendarni Šveđanin nije krio oduševljenje izdanjima prvog tenisera sveta, kojem je „skinuo kapu“ i posle ovajanja „Kupa Musketara“.

– Ne znam šta je Đoković govorio samom sebi kada je gubio 2:0 u setovima, kako je uspeo da sve to zaboravi posle dva sata igre i znao tačno šta treba da uradi da bi preokrenuo meč. U svakom trenutku je napravio pravi potez. Kako se meč bližio kraju, izgledao je sve svežiji i svežiji. On je tako pametan, jak, a uz sve to i neverovatno smiren. Izgledao nepobedivo u trećem, četvrtom i petom setu – ocenio je Vilander.

Stručni komnsultant na „Eurosportu“ izbacio je Novaka u najvećeg favorita za predstojeća dva grend slema do kraja takmičarske godine.

– Prelazimo u deo sezone u kojem je Novak favorit da osvoji Vimbldon, da osvoji US open jer se igra na tvrdoj podlozi. I na sve to treba dodati kako se on oseća: izgleda mlado, sveže, deluje zastrašujuće moćno i motivisano – kazao je Vilander i osvrnuo se na Cicipasa.

– Ovo je strašan udarac za Grka, jer je vodio 2:0 u setovima i u trećem je samo trebalo da drži svoj servis, delilo bi ga poen-dva od pobede. On će verovatno jednog dana osvojiti grend slem, ali ostaće mu ovaj ožiljak. Ipak, igrao je protiv jednog iz generacije nepobedivih. Kako što je Novak rekao u Rimu: “Nova generacija, to sam ja”. Za Stefanosa, Sašu i ostale, jako je teško da pobede ovu trojicu najvećih kada se igra na tri dobijena seta, jer oni jako dobro znaju kako se to radi. Čak je i Bjern Borg, koji je osvajao grend slemove u nizu, priznao da su ova trojica neverovatni, da nisu ljudska bića – ispričao je Mats Vilander.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike