Prva izjava šampiona Rolan Garosa: Ovo je san, jedno od top tri dostignuća u mojoj karijeri!

13.06.2021

17:36 >> 19:07

0

Autor: Adam Štulić

Prva izjava šampiona Rolan Garosa: Ovo je san, jedno od top tri dostignuća u mojoj karijeri!
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ispisao je istoriju „belog sporta“. Srpski as je u finalu Rolan Garosa, posle velikog preokreta, savladao Grka Stefanosa Cicipasa 3:2 i postao prvi igrač u Open eri koji je najmanje po dva puta osvojio sva četiri grend slema.

Odmah posle meča, na šljaci stadiona „Filip Šatrije“ Novak je, „vruće glave“ izneo prve impresije.

– Hvala vam što ste bili prisutni, atmosfera je bila naelektrisana. Hvala mom timu, porodici, trenerima, svima koji su zaslužni za ovo što smo danas napravili. Bio je divan tenis, izvanredan, u prisustvu dva velika šampiona… Meč je bio zahtevan, fizički i mentalno, za mene izuzetno teško, ali pokazao sam svoje sposobnosti za igru, da se vratim u meč. Ovo je san, šta sam uspeo da ostvarim danas – kazao je srpski as.

Nekoliko trenutaka kasnije Nole je pričao za RTS i kroz šalu objasnio zbog čega je čekao dva seta da počne da igra kako zna.

– Da bi bilo slađe i interesantnije – kazao je prvi reket planete kroz osmeh, a potom uozbiljio priču.

– Čestitke Stefanosu na velikoj borbi, prvi put je igrao finale, nije imao šta da izgubi i znao sam da će da izađe da nametne svoj ritam. Za mene su bili potpuno drugačiji uslovi u odnosu na polufinale sa Nadalom, to je verovatno uticalo dok se nisam prilagodio i pronašao svoju igru. U drugom setu sam pao psihički i fiziči, ali kada sam izašao sa terena iz svlačionice sam se vratio osvežen, kao drugi igrač – kazao je Đoković i sa gledaocima podelio osećanja.

– Kada čovek pobeđuje oseća ponos, sreću, veliki umor, ali još sam pod adrenalinom i ne osećam bolove koji će biti ujutru. To su slatke muke. Veliki je prtitisak, ali to je privilegija, navikao sam na njega, čini me jačim, snažnijim, spretnijim. Mnogo ću naučiti iz ova dva dana, biće u top tri dostignuća u mojoj karijeri.

Novak je potom obećao samo jednu stvar, pred nastavak sezone i Olimpijske igre.

– Mogu da obećam samo jednu stvar… To je da ću da slavim. Pažljiv sam kada dajem obećanja, ta reč daje snagu. Rezultati su u božijim rukama, ali mogu da obećam da ću dati svoj maksimum na svakom turtniru na kojem budem igrao – kazao je Nole.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike