Veliki skandal: Ibrahimovića bi ovo moglo da košta karijere

14.04.2021

13:19 >> 13:21

0

Autor: D. B.

Zlatan osumnjičen da je prekršio jedno od najvažnijih pravila FIFA i UEFA

Veliki skandal: Ibrahimovića bi ovo moglo da košta karijere
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Izgleda da Zlatan Ibrahimović ovih dana ne može bez skandala. Prvo je isključen na meču njegovog Milana protiv Parme zbog toga što je vređao sudiju, onda je prekršio pravila o borbi protiv koronavirusa u Italiji kada je boravio u restoranu koji nije smeo da radi, a sada stiže informacija da je prekršio pravilo zbog koga bi mogao i da završi karijeru!

Naime, list “Aftonbladet” donosi vest da je čuveni Šveđanin prekršio pravila UEFA i FIFA koja kažu da je aktivnim igračima zabranjeno da budu vlasnici u kladionicama. Zlatan je navodno parter u kompaniji “Bethard.com”.

Ovaj mediji iz Švedske tvrdi da je Zlatan kupio deonice ove kladionice koja je tokom 2019. godine ostvarila profit od oko 301.000.000 švedskih kruna (oko 30.000.000 evra).

Pročitajte još

Prema pravilima FIFA ukoliko se za nekog igrača dokaže da ima finansijski interes u kompanijama koje se bave klađenjem predviđene su kazne od 100.000 evra, kao i moguća suspenzija od najviše tri godine.

Uzimajući u obzir da je Ibrahimović rođen 1981. godine, kao i da mu ističe ugovor sa Milanom, ukoliko bi mu bilo zabranjeno da igra fudbal na neki duži period to bi verovatno označilo i kraj karijere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike