Veliki dan za Barselonu: Pau Gasol je stigao kući

03.03.2021

17:47 >> 17:56

0

Autor: M. R.

Bivši NBA centar će u petak odraditi lekarske preglede

Veliki dan za Barselonu: Pau Gasol je stigao kući
Copyright MN Press

Legendarni španski centar Pau Gasol (40) stigao je danas u Barselonu. Kako je katalonski klub na zvaničnom sajtu objavio on će lekarske preglede odraditi u petak, a zvanična promocija biće organizovana po završetku predsedničkih izbora u klubu. Nije još poznato kada će odigrati ove sezone prvu utakmicu za klubu u kome je bio od 1998. do 2001. godine.

Pročitajte još

Posle odlaska iz Španije, Gasol je proveo 18 sezona u NBA ligi. Odigrao je u Americi 1362 utakmice, bio je šampion 2009. i 2010. godine, a na Ol-staru je učestvovao šest puta. Kao prelomna sezona u njegovoj karijeri, na sajtu Barselone, navodi se 2000-2001. Tada je proglašen za MVP u finalu Kupa kralja, kao i u ACB ligi. Igrao je u timu sa sadašnjim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom.

Poslednju utakmicu Gasol je odigrao u martu 2019. godine, a posle toga je usledila duga pauza zbog povrede levog stopala. Iako je delovalo da postoji mogućnost da završi karijeru, Pau je odlučio da se vrati na teren i spremi za još jedno učešće na Olimpijskim igrama. U bogatoj kolekciji nedostaju mu samo zlato sa OI i trofej Evrolige. Jasno je da, pre nego što odsvira kraj, želi ove godine još jednom da pokuša da osvoji oba.

Barselona je trenutno vodeći klub Evrolige sa učinkom od 19 pobeda i osam poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike