Večiti derbi iz neutralnog ugla: Danijel Ljuboja prognozira ishod 164. sudara Zvezde i Partizana

05.04.2021

15:12 >> 17:42

0

Autor: Milan Nastić

Nekadašnji napadač reprezentacije predviđa - goleadu

Večiti derbi iz neutralnog ugla: Danijel Ljuboja prognozira ishod 164. sudara Zvezde i Partizana
Copyright Danijel Ljuboja MN Press

Malo ima igrača ili trenera koji nisu bili učesnici ovog spektakla, jedan od njih je bivši reprezentativac Srbije Danijel Ljuboja, koji je svoju igračku karijeru vezao za Francusku, mada je i jedan deo igrao u Bundesligi, ali nikad za dva naša najveća kluba.

U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Sošo, Lens, PSŽ, Nicu, Strazbur, Grenobal, Štutgart, Volsfburg, i imao je priliku da igra dosta velikih utakmica.

Bivši reprezentativac je za 24sedam pričao kao neko sa strane, kako vidi predstojeći derbi.

Oba tima su u odličnoj formi u seriji su od preko 15 pobeda, što dovoljno govori da bi u sredu trebalo da očekujemo jedan dobar i kvalitetan derbi. Na moju žalost, nisam bio akter takvih utakmica, ali slične sam igrao ovde u Francuskoj. Kada sam bio u mlađim kategorijama, bio sam na jednom ili dva treninga Zvezde, ali to je sve što sam imo neku vezu sa srpskim klupskim fudbalom – istakao je Ljuboja za 24sedam.

Nekadašnji igrač PSŽ za naš portal je prognozirao ishod 164. derbija.

Šta može da prelomi večiti derbi? Neki slobodan udarac, takve mečeve su odlučivale neke male stvari, nijanse. Tipa neki dobar šut Kataija iz Zvezde ili neki potez Natha ili Sume, zavisi ko će od njih dvojice igrati. Očekujem otvorenu utakmicu i prognoziram nerešeni rezultat. Neka bude 2:2.

Danijel Ljuboja smatra da igrači Zvezde i Partizana imaju motiva pretek i da su svi fokusirani na ovaj meč.

Ljuboja: Piksi je čovek koji može da poveže sve

Bivši reprezentativac naše zemlje, zadovoljan je što je na mesto selektora došao Piksi.

Što se tiče reprezentacije, napokon je došao čovek koji može da poveže sve karike u selekciji. Imam veliko u poverenje u Piksija, veliko fudbalsko svetsko ima i prve dobre rezultate koji govore da je napokon uspeo iz ovih fudbalera da izvuče maksimum. Treba biti čvrsto na zemlji, tek je početak, ali u svakom slučaju nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Kataru – zaključio je Ljuboja za 24sedam.

Svestan sam da je za igrače oba tima ovo najvažnija utakmica, i da se za nju pripremaju 15 dana ranije. Barem je tako bilo dok sam igrao u Francuskoj. Utakmica prestiža i svaki igrač će dati i preko svojih mogućnosti, samo da njegova ekipa stigne do pobede. Mislim da se za ovakve mečeve pripremaju totalno drugačije, nego što je slučaj za obične utakmice, motiva imaju na pretek, pa zbog toga očekujem zanimljiv meč. Ali treba imati na umu da je to samo jedan duel, i da je sezona duga.

Nakon završetka karijere, ostao je u fudbalu i posvetio se menadžerskom poslu.

Brat i ja radimo sa igračima. Do sada nisam imao toliko kontakta sa fudbalerima iz Srbije, jedino sa Radovićem iz Partizana pre pet godina. Živim u Francuskoj. Navikao sam, ali pratim dešavanja u srpskom fudbalu, koliko mi mogućnosti dozvoljavaju

Pročitajte još

Iskusni fudbalski stručnjak Dragoljub Bekvalac iz ugla trenera priča za 24sedam ko ima više šansi u derbiju.

– Zaista u neverovatnoj formi oba tima dočekuju ovaj okršaj. Ne pamtim ranijih godina, da su imali takav pozitivan skor pre derbija. Zvezda možda ima malu prednost, jer je u nogama imala kvalitetnije mečeve, pre svega mislim na evropskoj sceni. Što se tiče trenerskog iskustva, malu prednost dajem Aleksandru Stanojeviću, koga sam trenirao u OFK Beogradu i znam koliko je posvećen fudbalu. Videćemo, kako će to sve da izgleda na samom terenu. Ipak, najviše na gubitku su navijači, koji neće moći da prisustvuju ovom spektaklu. Siguran sam da bi i oni doprineli da vidimo pravi derbi – poručio je Bekvalac za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike