Dominacija: Šampionski ples Đokovića do četvrtfinala Vimbldona

05.07.2021

14:38 >> 15:58

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta rutinski savladao Čileanca sa 3:0

Dominacija: Šampionski ples Đokovića do četvrtfinala Vimbldona
Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth/

Tako to radi najbolji na svetu. Novak Đoković je bez većih probelma stigao do četvrtfinala Vimbldona, pobedom nad Krijatijanom Garinom sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:2) za sat vremena i 50  minuta.

Neizvesnost je bila samo u drugom setu, u preostalo dva Srbin je bez većih problema osvojio i tako zasluženo se plasirao među osam najboljih.

Time nastavlja pohod ka osvajanju trećeg zaredom Vimbldona, odnosno 20. grend slema, čime bi se izjedančio sa Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom.

Sa velikim samopuzdanjem igra Novak i to se vidi iz meča u meč, i nema dileme da će dizati formu kako se bude približavala završnica.

Najboilji pokazatelj je da je u prethodna tri meča na Vimbldonu izgubio samo jedan set.

Treba istaći da je ovo 50. četrvfinale na grend slemu, i time pokazao svoju dominaciju u svetu tenisa.

BLOG UŽIVO

6:2 – KRAJ! Tako to rade šampioni, Novak je za sat i 50 minuta uspeo da eliminiše Garina i time rutinski stigao do trijumfa.

5:2 – Garin posle dužeg vremena osvaja svoj gem i ostaje u igri. Čeka se Novakov servis, kako bi stigao do pobede i plasmana u četvrftinale Vimbldona.

5:1 – IDEMOOO! Milina je gledati kako Novak rutinski privodi meč kraju. Do cilja mu je ostalo samo da osvoji još jedan gem.

4:1 – BREJK! Furiozni Novak pravi još jedan brejk i gotovo je izvesno da će prvi reket sveta među osam najboljih. Ostalo mu je još dva gema do tog cilja.

3:1 – Nema iznenađenje. Novak kontroliše igru, rezultat, osvaja svoj gem i dalje ima prednost brejka u trećem setu.

2:1 – Čileanac osvaja prvi gem u trećem setu. Nada se da može da stigne do preokreta. Ali, sa druge strane ima najboljeg tenisera današnjice.

2:0 – Kreće mašina zvani Đoković. Odbranio svoj servis, već se lakše diše.

1:0BREJK! Zato je Novak najbolji na svetu. Već na startu trećeg seta pravi brejk i sve je bliži plasmanu među osam najbolljih na svetu.

Kreće treći set

6:4 – Šampionski do drugog seta. Novak uspeva da osvoji gem na svoj servis i stiže do 2:0. Sve je bliži četvrfinalu!

5:4 – BREJK! Napokon, Zato je Novak najbolji na svetu, kad je najvažnije, pravi brejk u najvažnijem trenutku i na korak je od osvajanja drugog seta.

4:4 – Bez brejka. Novak osvaja svoj servis.

3:4 – Kakav gem. Igrao se čak 12 minuta, Novak je imao tri brejk lopte, ali Garin ipak osvaja svoj servis i nastavlja se borba u drugom setu. Za sada bez brejka.

3:3 – Rutinski je Đoković osvojio svoj servis i time najavio da je vreme za brejk.

2:3 – Ne da se Garin. Zbog kiše je napravljena pauza na nekoliko minuta, koja je očigledno više odgovarala Čileancu. Viđena je velika borba, Novak imao brejk loptu, ali nije je iskoristio.

2:2 – Iznenađenje, kreće kiša, koju niko nije očekivao. Otvaraju se kišobrani. To nije uticalo na Đokovića. Bez većih problema osvaja svoj servis i izjednačuje rezultat.

1:2 – Neće Nole lako izaći na kraj sa Čileancom. Mnogo bolja igra Garina početkom drugog seta, opustio je ruku, nestala je trema, i pokazao da nije slučajno stigao do osmine finala Vimbldona.

1:1 – Mučio se Nole, Garin je imao čak dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme servis srpskom igraču. Pokazao je Srbin još jednom zašto je najbolji na svetu.

0:1 – Čileanac osvaja prvi gem u drugom setu, i time pokazao da nije još podigao “belu zastvu” u meču sa Novakom.

Kreće drugi set

6:2 Ekspresno, za samo 23 minuta, najbolji teniser sveta je osvojio prvi set. Završni gem je osvojio s nulom.

5:2 Garino je uspeo da produži set makar za još jedan gem.

5:1 Nole još jednom potvrđuje brejk bez izgubljenog poena.

4:1 – BREJK! Posle samo 17 minuta igre Đoković stiže do dva brejka prednosti, iskoristivši poslednju, od dve vezane prilike, da oduzme servis rivalu.

3:1 – Veoma je siguran Novak na startu meča. Osvaja servis gem uz jedan izgubljen poen.

2:1 – Garino uz dva izgubljena poena osvaja prvi gem.

2:0 – Novak je perfektan i na svom prvom servis gemu.

1:0 – BREJK! Nole je sjajno otvorio meč. Već na startu najbolji teniser sveta je oduzeo servis rivalu i to bez izgubljenog poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike