Udruženje sportskih novinara Srbije proglasilo najbolje za 2020: Nagrade Novaku i Bobani, a "Zlatni mikrofon" stiže sa Arena sporta

25.02.2021

14:18 >> 14:41

0

Dodeljene i nagrade Zlatno pero, Ekskluzivna vest, Zlatna kamera, priznanje Branka Prelević...

Udruženje sportskih novinara Srbije proglasilo najbolje za 2020: Nagrade Novaku i Bobani, a "Zlatni mikrofon" stiže sa Arena sporta
Copyright promo

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković najbolji je sportista Srbije za 2020. godinu, dok je najbolja sportistkinja posthumno strelkinja Bobana Veličković Momčilović, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije.

Dodeljene su i tradicionalne novinarske nagrade – “Zlatno pero” dobio je Dušan Jocić (“Narodne novine”), “Zlatni mikrofon” pripao je Nenadu Milovanoviću (Arena sport), dok je nagrada “Ekskluzivna vest” otišla u ruke Ðorđa Matić (Mozzart sport). On je nagrađen za vest da košarkaš Milan Mačvan završava karijeru, u periodu kad je bio novinar portala nova.rs.

Nagradu “Zlatna kamera” dobili su Predrag Milosavljević i Srđan Stevanović (Agencija “Starsport”), a dopisnik godine je Aleksandar Daišević, dopisnik “Sportskog žurnala”.

Priznanje “Branka Prelević” dobila je Jelena Medić iz “Blica” za serijal “Majke šampioni”, a za ekskluzivni televizijski prilog nagrađen je Srđan Radojević (Sport klub), za podkast “Blok po blok”.

Nagrada “Najlepša televizijska priča” pripala je Marku Ljubomiroviću sa internet portala RTS-a, za priču “Žoc, Kića i Maršal”, dok je za televizijski izdavački poduhvat nagrađena Katarina Sinđelić iz PGM Netvork-a, za dokumentarni film “Kako postati kraljica”.

Pisani izdavački poduhvat napravili su Dejan Stevović iz “Sportskog žurnala” i Ivan Cvetković iz “Politike”, autori Monografije “Medalje Beograda”.

Najbolji mladi novinar je Bojan Marinković sa Sport kluba, a priznanje za životno delo dobili su: Jovan Jovanović, Zvonko Mihajlovski, Lazo Bakmaz, Nebojša Paraušić i posthumno Srđan Suki Sulejmanović.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike