U susret NBA draftu: Jokić dobija srpsko društvo u Denveru?

16.10.2020

06:18 >> 15:38

0

Autor: Adam Štulić

Aleksej Pokuševski mogao bi da bude izbor Nagetsa

U susret NBA draftu: Jokić dobija srpsko društvo u Denveru?
Copyright Profimedia

Ukoliko se obistine predviđanja “Yahoo sports”, Denver će od sledeće sezone imati dvojicu srpskih košarkaša u timu, pošto bi Nikoli Jokiću mogao da se pridruži Aleksej Pokuševski.

Mladi košarkaš Olimpijakosa dugo već privlači pažnju košarkaških stručnjaka, koji mu redom predviđaju visoku poziciju na predstojećem NBA draftu (18. novembar), čiju je predikciju napravio američki portal.

Prema očekivanjima novinara “Yahoo sports”, Minestota će kao prvog pika pokupiti Lamela Bola, dok bi Pokuševski bio izabran od strane Denvera kao 22. pik.

Bogdanović i MVP NBA lige zajedno u timu naredne sezone?

– Aleksej Pokuševski iz Srbije je košarkaš koji zaslužuje da se na njega obrati pažnja. Centar Olimpijakosa (213 cm), je prošle sezone u Grčkoj imao učinak od 10.8 poena, 7.9 skokova i 3.1 asistencije. Na draftu može biti izabran kao kasni pik, ali mogao bi da se nađe i među dvadesetim izborima – procena je “Yahoo sports”.

Podsetimo, ime Alekseja Pokuševskog se prethodnih nedelja povezivalo sa San Antonio Sparsima, koji imaju pravo na 11. pika. Takođe, pojedina predviđanja govore da bi Boston mogao da ga “pokupi” sa 14. pozicije ili Juta sa 23.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike