Trojica srpskih tenisera saznali put do glavnog žreba AO

09.01.2021

15:04 >> 15:24

0

Autor: Adam Štulić

Troicki, Milojević i Petrović dobili rivale u kvalifikacijama

Trojica srpskih tenisera saznali put do glavnog žreba AO
Copyright MN Press

Trojica srpskih tenisera Nikola Milojević, Viktor Troicki i Danilo Petrović dobili su rivale na putu do glavnog žreba Australijan opena.

Milojević će kvalifikacije za prvi grend slem u sezoni početi protiv iskusnog Italijana Matea Viole (33). Ukoliko eliminiše 220. tenisera sveta, u drugoj rundi će igrati sa pobednikom duela u kojem se sastaju Slovenac Lukas Lacko i Portugalac Federiko Fererira Silva, a ukoliko dođe do poslednje stepenice čeka ga najbolji iz kostura u kojem se nalaze Francuz Gregori Barere, Čeh Zdenek Kolar, i njihovi zemljaci Maksim Žaniver i Lukas Rosol.

Pročitajte još

Viktor Troicki će do Melburn parka pokušati da dođe iz Dohe, gde ga na startu kvalifikacija očekuje Austrijanac Jurij Rodionov. Ako bude bolji od dvadestjednogodišnjeg 143. tenisera sveta, Viktor će igrati s pobednikom meča u kojem se sastaju Rus Andrej Kuznjecov i Amerikanac Ulises Blanš, a ako bude uspešan i na drugoj prepreci, poslednji duel za plasman na AO će igrati protiv nekoga iz kvarteta Sedrik Marsel Stebe (Nemačka), Tomas Fabiano (Italija), Rinki Hijakata (Australija) i Kristofer Eubanks (SAD).

Danilo Petrović kvalifikacije za Otvoreno prvenstvo Australije kreće protiv Amrikanca Mihela Moha (22), a ukoliko izađe kao pobednik iz duela sa 174. reketom planete, u drugom kolu ga čekaju Kinez Že Li ili Amerikanac Taj Son Kvajtkovski. Na poslednjoj stepenici, ukoliko do nje dođe, igraće s najboljim iz kostura u kojem se nalaze Nemac Danijel Masur, Francuzi Artur Rinderkneh i Antoan Hang, te iskusni Španac Tomi Robredo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike