Veliki preokret: Đoković dane u karantinu neće provesti u Melburnu

08.01.2021

08:28

0

Autor: D. B.

Neočekivana odluka organizatora Australijan opena

Veliki preokret: Đoković dane u karantinu neće provesti u Melburnu
Copyright Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Novak Đoković obavezni dvonedeljni karantin po dolasku u Australiju neće provesti u Melbrunu gde će se nadmetati na ATP kupu i Australijan openu, već u Adelejd u Južnoj Australiji.

Pročitajte još

Ovo je začuđujuća, ali istinita vest koju je objavio Kreg Tili. On je objasnio da je organizatorima bio potreban drugi grad kako bi mogao na najbolji način da raspodeli sve tenisere i teniserke koji će biti u karantinu.

Uz Novaka u ovom gradu karantin će provesti i Rafael Nadal i Domnik Tim, dakle tri najbolja tenisera na ATP listi, kao i Ešli Barti i Simona Halep. Planirano je da u ovom gradu svi oni odigraju i dva egzibiciona meč pre nego što se budu preselili u Melbrun. Za sada selidba u drugu saveznu državu Australije, Vitoriju, predviđena je za 31. januar.

– Tražili smo od vlade Južne Australije da obezbedimo karantin za oko 50 ljudi. Ali, nisu bili zaintresovani. Ipak, kada smo pristli na egzibicije onda su rekli da. Izbrali smo da na egzibicijama koje će biti održane 29. i 30. januara budu top tri teniserke i tenisera – objasnio je Tili.

Pravila karantina biće identična kao ona u Melburnu i igrači i igračice će moći da budu izvan hotela samo tokom odlaska na trening.

Inače, Đoković je poslednji put igrao u Adelejdu pre 14 godina kada je kao golobradi klinac osvojio taj turnir. I prošle godine je trebalo da zaigra na turniru u ovom gradu, ali se povukao u poslednjem momentu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike