Četiri teniserke iz Srbije mesto na Australijan openu traže u Dubaiju

09.01.2021

13:26

0

Autor: D. B.

Obavljen je žreb za kvalifikacije za prvi gren slem sezone

Četiri teniserke iz Srbije mesto na Australijan openu traže u Dubaiju
Copyright MN Press

Poznati su svi parovi kvalifikacija za Australijan opan u konkurenciji teniserki. Srbija će imati četiri predstavnice koje će pokušati da se izbore za vizu za Melburn tokom turnira koji će se održati u Dubaiju.

Jovana Jović (nekada Jakšić) će mesto na Australijan openu pokušati da obezbedi prvo u duelu sa Kineskinjom Jia-Jing Lu. Ukoliko preskoči prvu prepreku rivalka će joj biti bolja iz duela Francuskinje Osean Dodin i Bugarske Izabele Šinikove. Poslednji prepreka za plasman u Melburn dolazi iz dela žreba u kome se nalaze Ekaterina Gorgodze iz Gruzije i Hrvatica Jana Fet, kao i Britanka Frančeska Džons i Rumunka Monika Nikoulesku.

Olga Danilović će na startu kvalifikacija igrati protiv Slovakinje Kristine Kučove. Ako Danilovićeva bude uspešna na drugom stepeniku je očekuje bolja iz duela Kristine Bukse iz Španije i Amerikanke Saše Vikeru. Konačno, finalna rivalka dolazi joj iz dela žreba u kojoj se nalaze Katarina Zavatska iz Ukrajine, Klara Tauson iz Danske, Mađarica Reka-Luka Jani i teniserka iz Indije Ankita Raina.

Nataliju Kostić će pokušati da eliminiše Belgijanku Isalin Vonaventure, a ako joj to pođe za rukom sledi meč protiv pobednika sudara Antonije Lotner iz Nemačke i Elice Kostove iz Bugarske. Rivalka za vizu za Melburn biće joj pobednica dela žreba u kojoj su Italijanka Đilija Gato-Montikone i tri Ruskinje Valentina Ivaneneko, Valerija Savinik i Natalija Viljanceva.

Pročitajte još

Konačno, Aleksandar Krunić koja je i 19. nosilac kvalifikacija u svom delu žreba prvo ima za rivalku Olgu Govorcevu iz Belorusije, zatim bolju iz meča Čileanke Denijele Seguel i Holanđanke Bibijane Šufs, a poslednja prepreka biće joj pobednica dela žreba u kojoj se nalaue Egipćanka Majar Šerif, Japanka Akiko Omae, Amerikanka Gejs Min i Britanka Herijet Dart.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike