Troicki, uoči možda i poslednjeg meča u Beogradu, za 24sedam: Kraj je sve bliži

19.04.2021

05:21 >> 05:25

0

Autor: Milan Nastić

Selektor Dejvis kup tima Srbije danas izlazi na teren na Serbia openu

Troicki, uoči možda i poslednjeg meča u Beogradu, za 24sedam: Kraj je sve bliži
Copyright Profimedia/Photo by Anatoliy Medved/Icon Sportswire

Današnji meč protiv Marka Čekinata u prvom kolu ATP turnira u Beogradu mogao bi da bude i poslednji koji će Viktor Troicki igrati na jednom ovakvom turniru u glavnom gradu Srbije.

Čovek koji je pre deset godina ostvario svoj najbolji plasman, 12. mesto na ATP listi, za 24sedam je pokušao da objasni sa kakvim osećanjima ulazi možda i u istoriji dan. Viktor je šansu da zaigra na ovom turnru dobio zahvaljujući specijalnoj pozivnici, a voljom žreba spojen je sa čovekom koji je Novaku Đokoviću u četvrtfinalu Rolan Garosa 2018. godine srušnio snove.

– Već sam rekao da privodim karijeru kraju. Kada će se to zvanično i dogoditi, još nisam odlučio, ali u svakom slučaju je blizu. Svestan sam da će se i to desiti uskoro i zbog toga mi je drago što ću imati priliku da ponovo zaigram na nekom turniru u Beogradu. To je za mene velika čast i privilegija, jer godinama nismo imali priliku da organizujemo neki ATP turnir. Ovo je izuzetno značajno za našu zemlju, i nadam se da će to postati praksa. Raduje što će u maju, nedelju dana pre Rolan Garosa, biti organizovan još jedan turnir. To mnogo znači za tenis u Srbiji. Naravno, ostaje žal što neće biti publike na tribinama, ali to su neke stvari na kojem smo se mi teniseri već navikli. Uveren sam da će sve ovo značiti nekim budućim generacijama igrača, jer u naše vreme dok smo se mi probijali, nismo imali priliku da uživamo u ovakvim događajima – poručio je Troicki za 24sedam.

Viktor ne krije da je ponosan na ono što je učinio tokom karijere.

I kad pogledam iza sebe, mogu sa osmehom da sagledam sve što sam uradio. Ponosan, osvojio dva ATP turnira, Dejvis kup, i moram da priznam da sam ostvario i više nego što sam očekivao kad sam počinjao da igram tenis. Ispunio svoje snove, i nema čega da se stidim. I uzdignute glave mogu da pričam o svojoj karijeri.

MN Press

Vratili smo se na predstojeći turnir u Beogradu, a Troicki se ne opterećuje previše rezultatom.

Moje da pružim najbolji tenis što mogu. Sad kako će to na terenu da izgleda, to ćemo još videti. Malo nas je ovo ružno vreme poremetilo. Ne možemo da treniramo, tereni su pokriveni, ali na to ne možemo da utičemo. To je maler, ali se iskreno nadam da će vreme biti mnogo bolje dok se turnir bude održavao. Da je neko rekao da će krajem aprila biti ovako vreme, ne bih mu verovao.

Pročitajte još

Viktor Troicki je istakao da mu je drago što će imati priliku da vidi sve naše najbolje tenisere na jednom mestu.

Zato sam i rekao da mi nije prioritet šta ću ja da uradim na ovom turniru. Imaću priliku kao selektor da budem što više sa našim igračima i da vidim u kakvoj su formi, ali i da pričamo o svemu. Malo je takvih prilika tokom sezone, jer svi imaju svoje obaveze, tako da će ovo biti jedinstvena prilika da svi budemo na jednom mestu.

Srpski teniser očekuje uzbudljiv turnir, i veruje u što bolje rezultate naših igrača.

Naravno da navijamo da se u finalu nađu dva srpska tenisera. To bi bilo idealno, ali videćemo kako će to sve izgledati na terenu. Još je rano pričati o prognozama, turnir još nije ni počeo – zaključio je Troicki za 24sedam.

Parovi prvog dana

Centralni teren (početak u 12 časova): Nikola Milojević (Srbija) – Federiko Korija (Argentina), Viktor Troicki (Srbija) – Marko Čekinato (Italija), Bambridž/Inglot – Krajček/Maraš, Džon Milman (Australija) – Danilo Petrović (Srbija), Filip Krajinović (Srbija) – Stefano Travaljija (Italija).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike