Trejd "bomba": Vestbruk se pridružuje Džejmsu i Dejvisu, Lejkersi šalju trojicu kao zamenu

30.07.2021

06:04 >> 06:22

0

Oglasio se i na društvenim mrežama

Trejd "bomba": Vestbruk se pridružuje Džejmsu i Dejvisu, Lejkersi šalju trojicu kao zamenu
Copyright Rasel Vestbruk, Profimedia

U noći održavanja NBA drafta iz Sjedinjenih Američkih Država stigla je veoma zanimljiva vest. Rasel Vestbruk stiže u Los Anđeles Lejkerse koji u sezoni za nama nisu uspeli da odbrane titulu.

Brojni izvori sa američkog kontinenta navode da bi u suprotnom smeru, u Vašington otišli Kajl Kuzma, Kentavijus Koldvel-Poup, Montrezl Heris i 22. pik sa ovogodišnjeg drafta. Takođe, Lejkersi će imati pravo na pikove Vizardsa u drugoj rundi na draftovima NBA lige 2024. i 2028. godine.

Ovaj trejd je izvestan, ali ne može da bude ozvaničen sve do 6. avgusta.

– Hvala Di Siju (Vašingtonu). Dočekali ste moju porodicu širom otvorenih ruku od prvog dana. Od ljudi “iz prvih redova”, preko stručnog štaba, trenera, saigrača i navijača. Zahvalan sam na podršci koju ste mi pružali na svakom koraku. Bio sam blagosloven kao deo ove franšize. Nije mi dugo bilo potrebno da stvorim dom u Di Siju i zauvek ću da budem zahvalan. Hvala vam – napisao je 32-godišnji Vestbruk na društvenim mrežama.

 

Posle ove vesti, svi pričaju o “paklenoj” trojci, Lebron Džejms – Entoni Dejvis – Rasel Vestbruk.

Iskusni plejmejker je draftovan od strane Oklahome pre 13 godina. Posle 11 sezona je napustio franšizu, a zatim je trejdovan u Hjuston 2019. Posle toga je stigao i u Vašington.

Rekorder je po broju tripl-dablova. Iza sebe ima 943 nastupa, uz prosek od 23,2 poena, 8,5 skokova i 7,4 asistencija. U sezoni za nama prosek mu je bio 22,2 poena, 11,7 asistencija i 11,5 skokova.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike