Rasel Vestbruk izjednačio rekord Oskara Robertsona: Mašina za "tripl-dablove" došla na prvo mesto liste

09.05.2021

06:31 >> 06:34

0

Bek Vašingtona ostvario svoj 181. prvi tripl-dabl, uz 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija

Rasel Vestbruk izjednačio rekord Oskara Robertsona: Mašina za "tripl-dablove" došla na prvo mesto liste
Copyright Rasel Vestbruk, Profimedia

Neverovatni Rasel Vestbruk izjednačio se sa legendarnim Oskarom Robertsonom po broju tripl-dablova, Na meču protiv Indijane, koji su “Vizardsi” dobili sa tesnih 133:132, Vestbruk je ostvario svoj 181. tripl-dabl, postigavši 33 poena, uz 19 skokova, 15 asistencija i sedam izgubljenih lopti.

Vestbruk se često ne može pohvaliti izuzetnim procentima, ali sinoć je u Indijanopolisu briljirao – 11 od 26 iz igre, 4/7 za tri poena i 8/9 sa slobodnih bacanja.

– Volim njegov duh, njegovu odlučnost. On nam je zaista, zaista pomogao da postanemo bolji tim. Sve su to sjajne stvari koje on radi i to su sve stvari za ekipu. On je uvek bio takav – rekao je trener Skot Bruks.

Ipak, Vestbruk igrač nije bio najefikasniji u ovoj pobedi, jer je Bredli Bil uspeo da ubaci 50 poena, dok je Davis Bertans za 35 minuta postigao samo deset poena, uz loš šut za tri poena 2/8.

Na večnoj listi majstora tripl dablova Vestbruk je neprikosnoven, a aktivne dalje predvode Lebron Džejms, Džejms Harden, naš Nikola Jokić i za njim Luka Dončić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike