Tragedija uzdrmala košarkaški svet: Legenda preminula pod nerazjašnjenim okolnostima

15.09.2021

11:37

0

Odlazak nekadašnje reprezentacije Jugoslavije Žane Lelas

Tragedija uzdrmala košarkaški svet: Legenda preminula pod nerazjašnjenim okolnostima
Copyright Printscreen/Youtube

Teška vest stigla je danas iz Splita. Preminula je nekadašnja košarkaška reprezentativka Jugoslavije Žana Lelas (51).

Jedna od najuspešnijih hrvatskih košarkašica u istoriji izgubila je život pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prenose hrvatski mediji.

Žana je najveći uspeh u karijeri ostvarila sa reprezentacijom Jugoslavije, kada je na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine osvojila srebrnu medalju. Odličje istog sjaja osvojila je i na Evropskom prvenstvu tri godine kasnije.

MNPress/Nebojsa Parausic

Imala je izuzetno bogatu košarkašku karijeru. Igrala je u Hrvatskoj (Croatia), Sloveniji (Ježice), Italiji (Mesina), Francuskoj (Strazbur) i Španiji (Saragosa).

Nastupajući za hrvatski tim bila je 1995. godine treći strelac sezone u Kupu Liliajne Ronketi, s prosekom od 20,9 poena po utakmici.

Vodila je Košarkašku akademiju Žana Lelas, koja polako ali sigurno postaje jedan od najboljih ženskih košarkaških kolektiva u Hrvatskoj. Klub je osnovan 2016. godine.

pročitajte još:

Zbog lošeg stanja u kojem se nalazila ženska košarka na području Grada Splita i Županije Lejla je odlučila da pokrene akademiju. Pomagao joj je njen suprug Vjekoslav Lokica, inače fudbalski trener, sa kojim ima ćerku Niku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike