KRAJ: Partizan slavio i ispunio prvi cilj

09.12.2020

19:01 >> 21:25

0

Autor: N. St.

Crno-beli savladali Bašakšehir u Beogradu

KRAJ: Partizan slavio i ispunio prvi cilj
Copyright MN Press

Pre meča je sve bilo jasno – Partizan je sve držao u svojim rukama. Pobedom Huventuda protiv Venecije su vrata naredne faze Evrokupa bila otvorena za crno-bele.

Prolaz su “overili” u Beogradu. Savladali su turski Bahčešehira – 88:75 (25:17, 17:20, 17:21, 29:17).

Pročitajte još: Partizan igra po pravilima ABA lige, videćemo da li su greške protiv Mornara bile slučajne ili namerne

Uporni gosti se nisu predavali, imali su odgovore na svaku seriju crno-belih, ali je odlični Rašon Tomas prelomio i doneo svom timu prolaz  dalje. On je bio i najefikasniji u svom timu sa 18 poena, na drugoj strani je Erik Grin dao 25.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA PARTIZANA

Pejdž je ukrao loptu, Jlimaz je stigao da ga omete dovoljno i spreči poene, ali je Mekintajer bio tu i vratio loptu u koš (86:75). Tomas krade loptu zatim, Mekintajer rešava napad i završava meč (88:75).

39′ – SJAJNI TOMAS!

Tomas pogađa pod faulom, daje dodatno bacanje i stavlja tačku na meč (84:75).

38′ – TOMAS ZA TRI!

Grin pogađa i pored odlične odbrane Dangubića. Mekintajer ne pogađa za tri, sudija, sa malim zakašnjenjem svira faul Robinsona na šutu za tri Mekintajera. Kodi pogađa dva od tri (78:73). Tomas iz drugog pokušaja pogađa trojku (81:73).

36′ – MEKINTAJER I PEJDŽ

Mekintajer pogađa trojku. Ovens nije pratio akciju, nije na vreme skočio za zakucavanje. Ondžel pravi faul da spreči kontru i uvodi svoj tim u bonus (74:71). Pejdž umalo gubi loptu, Tomas uspeva da mu vrati loptu za lake poene i vođstvo (76:71).

35′ – MOZLIJEV LET

Mekintajer promašuje, kontra gostiju, laki poeni i nova reakcija Filipovskog sa klupe (67:69). Dangubić poentira, Ondžel daje koš na drugoj strani, a onda potez utakmice. Mekintajer ide na prodor, ne uspeva da zakuca, Mozli je to pratio, uz neverovatan skok zakucao za izjednačenje (71:71).

33′ – NEREŠENO

Mekintajer sa koroam unazad šutira za tri, lopta se vraća u koš. Tomas faulira Grina na šutu za tri poena. Prvi strelac gostiju ne promašuje sa penala (67:65).  Pejdž ne pogađa za tri. Mozli faulira Robinsona pod košem, pogađa oba penala (67:67).

32′ – TOMAS U SERIJI

Tomas je raspoložen u poslednjem kvartalu. Sjajno prolazi pored Oldridža i pogaža pod faulom, daje i dodatno bacanje (64:60). Grin, uprkos odličnoj odbrani Pejdža, uspeva da pogodi (64:62).

31′ – ZAKUCAVANJE TOMASA

Odličan početak poslednje četvrtine i snažno zakucavanje Tomasa (61:58). Pejdž zatim dobija treću ličnu posle faula na Grinu. Ondžel poentira (61:60).

30′ – MINIMALNA PREDNOST PARTIZANA

Mekintajer pravi grešku u koracima na jednoj, Robisnaon pravi faul u napadu na drugoj strani. Tomas se izborio za poziciju, nije pogodio pod kšoem. Akjazili poravnava (58:58). Poslednji napad u četvrtini imao je Partizan, Janković je promašio, uhvatio loptu ponovo, sudije su svirale faul Jilmaza. Bunio se kod arbitara, bezuspešno. Centar crno-belih je pogodio samo drugo (59:58).

29′ – FILIPOVSKI REAGUJE

Akjazili pogađa trojku, Filipovski reaguje i traži tajm-aut (56:55). Janković je bio siguran sa penala, Robinson polovičan na drugoj strani (58:56).

28′ – DVOCIFRENA PREDNOST CRNO-BELIH, PA ODGOVOR GOSTIJU

Sjajna saradnja Jaramaza i Jankovića, Nikola pogađa pod faulom i pogađa dodatno bacanje za dvocifrenu prendost (56:46). Grin daje oba slobodna bacanja, pa Gordić pravi faul u napadu. Jildizli daje trojku (56:51). Robinson krade loptu i kreće u kontur, Janković to sprečava faulom. Arbitri odlučuju da pogledaju snimak i da vide da li ima elemenata za nesportsku. Menjaju odluku i odlučuju da je nesportska lična centra Partizana. Robinson je bio polovičan sa penala (56:52).

27′ – PARTIZAN IMA ODGOVOR

Imao je Partizan odgovor na napade protivnika. Prvo je Zagorac, uz malo sreće, pogodio, da bi Janković zatim ukrao loptu, lako poentirao u kontri, Ernak traži tajm-aut (53:46).

25′ – BAHČEŠEHIR SE PRIBLIŽIO

Robinson i Grin vraćaju goste u igru (47:45). Mozli ispravlja sopstveni promašaj, pa faulira Robinsona koji je pogodio jedno bacanje (49:46).

23′ – GRIN KONAČNO PROMAŠIO ZA TRI

Grin je konačno promašio za tri. Jilmaz je počeo da slavi poene pod košem, ali je sudija pokazao da je napravio faul u napadu i da se poeni ne priznaju. Dangubić pogađa za tri, Robinson poentira na drugoj strani (47:39).

22′ – POENI ZA NOVICU

Veličković započinje drugo poluvreme poenima. Greške na obe strane u napadu u nastavku (44:37).

20+’ – PEJDŽ I FILIPOVSKI O GRINU

Košarkaš Partizana Markus Pejdž je fokus stavio na Grina u pauzi između dva dela.

– Moramo bolji posao da odradimo u odbrani. Posebno na Grinu koji je odličan šuter. Ako to uspemo i nastavimo da igramo ovako dobro u napadu sve će biti u redu.

Trener crno-belih Sašo Filipovski se složio sa svojim igračem.

– Primili smo previše poena, posebno Grinu koji je tri trojke dao. To nije bilo dobro. Ostali elementi su dobri. Moramo da nastavimo, da popravimo odbranu i da se lopta kreće više u napadu – rekao je Filipovski.

20′ – PREDNOST ZA PARTIZAN NA POLUVREMENU

Dangubić promašuje oba penala, Tomas je na mestu i vraća loptu u koš. Jildizli promašuje, a Džouns pravi treću ličnu. Zagorac je polovičan sa penala (40:34). Grin ostaje potpuno sam u šutu za tri i to kažnjava trećom trojkom iz isto toliko pokušaja. Zagorac kreće na prodor, lopta prolazi kroz obruč, jedan sudija pokazuje da su poeni Zagorca, drugi da je Janković. Gosti su tražili tajm-aut, dok je sudija treneru Ernaku objašnjavao šta se dogodilo (42:37). Jildizli je u pokušaju da stigne loptu udario sudiju, arbitar je pokazao da je sve u redu. Poslednji napad u deonici imao je Partizan. Mekintajer nije pogodio.

18′ – KONTRE NA OBE STRANE

Mekintajer odvlači odbranu na sebe i ostavlja Jankovića na ziceru (35:32). Mekintajer zatim sjajno rešava kontru, a Džouns uzvraća u kontri zakucavanjem (37:34).

17′ – MINIMALNA PREDNOST CRNO-BELIH

Dangubić ulazi u igru i odmah poentira. Zagorac pravi drugu ličnu, faulira Jilmaza koji je siguran sa penala. Odličan potez Tomasa za lake poene, pa odlična finta Akjazilija i malo sreće da lopta uže u koš (33:32).

15′ – SMENE U VOĐSTVU

Robinson promašuje, Jilmaz prati akciju i zakucava za prednost Bahčešehira (27:28). Pejdž vraća prednost, Robinson pravi grešku u koracima. Mekintajer se zaleteo u prodoru, čekao je faul, sudije se nisu oglasile. Jildizli promašuje zicer (29:28).

13′ – MOZLI PROMAŠIO ZAKUCAVANJE, GOSTI U SERIJI

Dobar napad Partizana, lopta za Mozlija koji promašuje zakucavanje, tačnije pogađa prvi obruč. Grin preko Pejdža daje trojku, serija 6:0 gostiju (25:23). Gordić na to odgovara (27:23). Robinson pravi faul u napadu. Tomas se spetljao, izgubio loptu, Grin pogađa novu trojku (27:26).

11′ – AKJAZILI ZA START DRUGE ČETVRTINE

Prvi promašaj Pejdža u šutu za tri, Akjazili pogađa za tri (25:20).

10′ – PREDNOST ZA CRNO-BELE

Tomas je bio polovičan sa penala. Grin pogađa sa poludistance. Pejdž postiže svoju drugu torjku, a Grin promašuje uz zvuk sirene (25:17).

9′ – JARAMAZ RASPOLOŽEN

Jaramaz, koji je imao nešto dužu pauzu zbog povrede, je raspoložen na startu meča, dao je nove poene. Potom je u pokušaju da udvoji Robinsona sa Tomasom napravio faul. Robinson je dao samo jedno bacanje. Jaramaz daje oba penala, a Jilmaz pogađa za tri (21:15).

7′ – PEJDŽ ZA VOĐSTVO

Samo što je ušao u igru Pejdž je pogodio trojku za vođstvo, a Tomas je zatim ukrao loptu i u kontri zakucao za tajm-aut gostiju (15:11). Posle tajm-auta poentria i Jaramaz (17:11).

6′ – TROJKA NA TROJKU

Džouns pogađa za tri, Mekintajer uzvraća, a lake poene u kontri sprečava Mekintajer sjajnim postavljanjem za faul u napadu Jildizlija (10:11).

4′ – ZAGORAC ODGOVARA NA SERIJU GOSTIJU

Napravili su gosti seriju od 5:0 (2:7). Zagorac je na to odgovorio trojkom (5:7). Zatim Zagorac pravi faul na šutu Jildizlija koji je polovičan sa penala (5:8).

2′ – PRVI POENI

Posle dva minuta igre su viđeni prvi poeni. Grin je bio siguran sa penala na jednoj, Veličković je poentirao na drugoj strani (2:2).

20:05′ – PRIPREME ZA MEČ

U toku su poslednje pripreme za početak utakmice u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike