Tim presrećan posle eliminacije Novaka: Igrati protiv ovakvih legendi uvek je nešto specijalno

21.11.2020

17:35

0

Autor: Adam Štulić

Austrijanac savladao Novaka Đokovića i plasirao se u finale završnog mastersa u Londonu

Tim presrećan posle eliminacije Novaka: Igrati protiv ovakvih legendi uvek je nešto specijalno
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Veliku borbu vodili su Novak Đoković i Dominik Tim u polufinalu završnog mastersa u Londonu, koje je posle skoro tri sata igre pripalo Austrijancu (5:7, 7:6, 6:7).

Tim je imao priliku već posle dva seta da izbori plasman u meč za titulu, ali je u taj brejku ispustio četiri meč lopte. Ipak, to ga nije poremetilo, izdržao je sve napade srpskog asa, i u taj brejku odlučujućeg seta uspeo da slavi pošto je prethodno gubio 4:0.

Đoković saznaje važnu odluku za 72 sata

– Bila je, pre svega, mentalna borba. Bio sam stegnut u taj brejku drugog seta zato što, igrati protiv ovakvih legendi, uvek je nešto specijalno, kao i igrati za finale završnog mastersa sezone. Mislio sam da ću posle prve velike titule u Njujorku biti malo mirniji, ali opet su se desile neke greške. Bio sam stegnut i nervozan, kao i u nekim ranijim situcijama. Ceo meč je bio na ivici i mnogo sam srećan što sam prošao u finale. Pokušaću da se spremim za nedelju.

Nikada iskreniji Đoković o prljavim političkim igrama u tenisu

Tim drugi put uzastopno igra finale završnog mastersa u Londonu, a za trofej će se boriti za boljim iz duela u kojem se sastaju Rafa Nadal i Danil Medvedev.

– Pošto sam se naporno borio da uđem u finale, daću sve od sebe da osvojim titulu. Svakako ćemo imati prvog pobednika završnog mastersa, šta god da se desi u drugom polufinalu. Obojica će dati sve od sebe, kako večeras tako i sutra, a ja jedva čekam nedelju. Biće to poslednji meč u jednoj specifičnoj i teškoj godini za sve, pokušaćemo da priredimo veliki šou za sve koji gledaju – kazao je Dominik Tim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike