Nikada iskreniji Đoković o prljavim političkim igrama u tenisu

19.11.2020

09:26 >> 09:36

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta više nije mogao da ćuti

Nikada iskreniji Đoković o prljavim političkim igrama u tenisu
Copyright

Poraz od Danila Medvedeva u drugom kolu ATP finala u Londonu manje je iznervirao od svih vesti koje su se tokom jučerašnjeg dana pojavile, a vezane su za njegov povratak u ATP udruženje igrača i činjenicu da su ga pojedini britanski mediji ovo ocenili kao licimeran potez.

– Veći deo mog tim i meni bliskih ljudi ne razumeju zbog čega trošim toliko energije na nešto što mi odvlači koncentraciju od bitnijih stvari. Verujem da je to za neko više dobro igrača. Osećam odgovornost i dužnost jer sam u vrhu godinama. Igrači su mene izabrali i velika je čast da im budem na raspolaganju – objasnio je Đoković.

Deo njegovog izlaganja koji je usledio govori o tome da su ga mnogi naljutili kampanjom koja se protiv njega očigledno vodi.

– Trudim se da dajem predloge i ideje kako da se poboljša sistem za većinu igrača, a naročito onih koji su slabije rangirani. O njima malo ko razmišlja. Kada neko priča o politici u tenisu, ona se odnosi na prvih 50 ili 100. A šta je sa onima od 100 do 5.000 mesta? Oni imaju veliek probleme i stalno kirikuju sadašnji sistem. Često neko izvrće moje reči. Eto sada pričaju da je licimerno da budem osnivač PTPA i da se vratim u ATP Savet igrača. Nisam imao nameru da se vraćam. Od mene i Pospišila su iz Saveta tražili da podnesemo ostavke, a ja sam im govrio da nema konflikta. Postoje struje u tenisu.  Vašek i ja smo pre tri-četiri dana saznali da smo nominovani, velika grupa igrača nas je zamolila da opet budemo u Savetu. Sa zadovoljstvom smo to prihvatili, za nas je to čast, ne dobijamo nikakav novac niti bilo šta. To što su nas ponovo nominovali nakon što smo na neki način isterani iz Saveta samo govori koliko smo dobar posao radili i koliko poverenja uživamo od strane veilike grupe igrača – objasnio je Đoković.

Pročitajte još: Novak je govrio i o učešću na Australijan openu

Pojasnio je Novak i zbog čega je nemoguće da se vrati u ATP Savet igrača.

Do utorka uveče želeo sam da sarađujem sa ATP kao jedan od suosnivača PTPA, ali doneto je novo pravilo po kojem neko ne može istovremeno da bude član Saveta i bilo koje druge organizacije unutar teniskog sistema. Time su poslali jasnu poruku šta misle o tome, onemogućili su nas da budemo u Savetu. I da ponovim, nismo mi aplicirali kao što je predstavljano u medijima, već su nas nominovali. Tako ATP ide kontra onoga što većina igrača želi. To su političke igre iza kulisa, ali o njima se retko piše, bitno je da se napiše kako je Novak licemer. Ali dobro, nije prvi put, navikao sam, to mi još jača otpor, štit i motiviše me još više da uradim ono što je ispravno za sport i za igrače. Ovo je samo početak za PTPA, videćemo šta će biti naš sledeći strateški potez, od sada ćemo morati malo drugačije da pristupamo rukovođenju i poslovanjem PTPA, sad barem znamo na čemu smo sa ATP – objasnio je Novak.

Pročitajte još: Kada će Novak u petak na teren

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike