Težak žreb za Novaka u Monte Karlu, srspki derbi moguć u trećem kolu

09.04.2021

17:23 >> 21:07

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser Srbije neće imati lak posao na prvom turniru na šljaci

Težak žreb za Novaka u Monte Karlu, srspki derbi moguć u trećem kolu
Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije bio miljenik žreba za Masters u Monte Karlu (11. – 18. april).

Srpski as je, kao prvi nosilac, slobodan na startu turnira, a već u drugom kolu mogao bi da se sastane sa finalistom Mastersa u Majamiju Janikom Sinerom, ukoliko on prethodno savlada Alberta Ramosa Vinjolasa.

Ukoliko Nole uspešno prođe prvu prepreku, u trećem meču ga potencijalno čeka duel sa pobednikom turnira na Floridi Hubertom Hurkašom ili drugim reketom Srbije Dušanom Lajovićem, ukoliko Duci prethodno eliminiše Danijela Evansa, a potom i, najverovatnije, Poljaka u drugom kolu.

U četvrtfinalu Novaka potencijalno čeka Saša Zverev, dok bi u borbi za mesto u finalu mogao da se sastane sa Stefanosom Cicipasom ili Mateom Beretinijem.

Preostala tri srpska tenisera Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović nalaze se u kosturu sa Rafaelom Nadalom, koji protiv Novaka neće moći da igra pre odlučujućeg meča za trofej.

Krajinović turnir otvara protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, Đerea čeka okršaj sa Karenom Kačanovim, dok se Miomir Kecmanović na startu takmičenja sastaje sa Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike