Novak se uskoro vraća na teren, a sparing partner sa kojim obavlja završnu fazu priprema iznenadiće mnoge (VIDEO)

09.04.2021

08:14

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta pružio je priliku talentovanom momku iz Estonije

Novak se uskoro vraća na teren, a sparing partner sa kojim obavlja završnu fazu priprema iznenadiće mnoge (VIDEO)
Copyright Profimedia

Novak Đoković je u jeku priprema za skori povratak na teren. Ali, i to što su Masters u Monte Karlu, na kome će biti prvi nosilac, i deo sezone na koji će se igrati na šljaci, praktično iza ćoška, ne znači da najbolji teniser sveta ne želi da vidi na delu neke od najvećih talanta u svetu belog sporta.

A takav je Estonac Mark Lajal. Tinejdžer od 17 godina koji tenis uči na akademiji čuvenog trenera Patrika Muratoglua. Reč je o momku koji je trenutno 34. na juniorskoj listi ITF-a, a koji je početkom ove godine dogurao i do 25. pozicije na ovoj rang listi. On je dobio priliku da odradi trening sa najboljim na svetu i kako sam objašnjava zbog toga je prezadovoljan.

– Hvala na prilici da udaramo lopticu zajedno – napisao je ovaj momak na svom profilu na “Instagramu” uz dva videa koji svedoče o dešavanjima na treningu.

Ovaj momak je nedavno u Dubaiju trenirao i sa Denisom Šapovalovim što samo govori da na “Akedemiji Muratoglu” baš veruju u svetlu budućnost ovog tenisera.

Pročitajte još

Đoković će danas saznati imena rivala u Monte Karlu. Turnir će se igrati bez prisustva publike, a na njemu će učešće uzeti osam od Top 10 igrača na ATP listi. Ove godine nagradni fond je 2.082.960 evra, a među prijavljenim igračima su osim Đokovića i Danil Medvedev, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman, Mateo Beretini… Od tenisera iz Srbije mesto u glavnom žrebu imaju i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike