Teo najkorisniji igrač regularnog dela Evrokupa

05.01.2021

12:24 >> 15:12

0

Autor: Milan Nastić

Još jedno laskavo priznanje za Srbina

Teo najkorisniji igrač regularnog dela Evrokupa
Copyright MN Press

Košarkaš Virtusa Miloš Teodosić proglašen je za MVP Evrokupa regularnog dela za sezonu 2020-21. Srpski košarkaš je najzaslužniji što je klub iz Bolonje regularan deo ovog takmičenja završio sa 10 trijumfa i bez jednog poraza, što nije pošlo za rukom nijednoj ekipi od 2017.godine.

Teo je u proseku beležio 14, 6 poena, imao 6,4 asistencije I na njemu je napravljeno pet prekršaja po utakmci I sve to za 25 minuta koliko je igrao u proseku po meču.

Pročitajte još

Takođe, on se smatra jednim od najpametnijih košarkaša, pre svega to se odnosi na njegove lucidne asistencije gde je već godinama prepoznatljiv i po čemu mu se svi dive. Ono što Teo može da uradi sa loptom, retko kome polazi za rukom.

Teodosić je jedan od najboljih evropskih igrača u 21. veku i uvršćen je u najbolju petorku u period od 2010. do 2020.godine.

Sa CSKA iz Moskve je igrao šest puta na fajnal-foru Evrolige I 2016. godine osvojio. Košarkaš Virtusa je izabran za MVPEvrolige 2010. godine kada je igrao za Olimpijakos,I šest puta je uvršćen u najbolji tim Evrolige.

Srpski košarkaš ove sezone želi da osvoji Evrokup I tako postane jedan od retkih igrača kojima je uspelo da osvoje dva najkvalitetnija klupska takmičenja u Evropi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike