Nadal pao u Londonu: Tim bolji posle dva taj-brejka (video)

17.11.2020

17:11 >> 17:16

0

Autor: M. R.

Posle velike borbe drugu pobedu na završnom Mastersu upisao Austrijanac

Nadal pao u Londonu: Tim bolji posle dva taj-brejka (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Ishod velike borbe Rafaela Nadala i Dominika Tima u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu je pobeda austrijskog tenisera. Tim je slavio posle dva odigrana taj-brejka 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), pa sada u grupi “London 2020” ima skor od dva trijumfa, dok je Španac polovičan 1-1.

Pročitajte još: Novak Đoković jednim predlogom podelio svet

Baš kao što se i očekuje kada na teren izađu drugi i treći teniser sveta, duel je od prvog do poslednjeg pada loptice bio neizestan. U prvom setu obojica su “sebično” čuvali svoj servis, pa do rezultata 6:6 nije bilo nijedne prilike za brejk. U taj-brejku su okrenula situacija – uglavnom su gubili poene kada su imali početni udarac. Bolje se u odlučujućim trenucima snašao treći na ATP listi – Dominik Tim, pa je na semaforu posle 73 minuta pored njegovog imena stajao broj jedan.

Nastavila se velika bitka i u nastavku, a prvi je do brejka stigao Nadal, poveo je sa 4:3. Međutim, odmah mu je uzvratio mlađi kolega i izjednačio. Došao je Austrijanac u desetom gemu i do tri meč-lopte, ali je uspeo da se izvuče Nadal i odloži kraj meča. Bilo je jasno da će se pitanje pobednika i u ovom setu rešavati u taj-brejku. U tom periodu je ponovo više koncentracije imao Dominik Tim, pa je Nadal morao da mu pruži ruku i čestita.

U trećem kolu Španac će se 19. novembra sastati sa Cicipasom, dok će Tim istog dana igrati sa Rubljovim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike