Novak Đoković jednim predlogom podelio svet

17.11.2020

14:12 >> 17:06

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta smatra da tenis mora da počne da se menja

Novak Đoković jednim predlogom podelio svet
Copyright

Novak Đoković je ponovo jednim predlogom podelio teniski svet. Posle uspešnog starta na završnom turniru sezone, ATP finalu u Londonu, najbolji teniser sveta je otkrio kako se zalaže da se u budućnosti svi mečevi na turu igraju na dva, a ne na tri dobijena seta.

Zalažem se za to. I to da bude na svim turnirima, čak i na grend slemovima, koji imaju dugu tradiciju i istoriju. Nisam siguran da li postoji šansa za tako nešto, ali da, želeo bih da se igra na dva dobijena seta – objasnio je Đoković.

Pročitajte još: Kako je Novak preskočio prvu prepreku u Londonu

Naravno, istakao je da apsolutno poštuje tradiciju, ali i da bi tenis morao da počne da se prilagođava mlađim naraštajima.

Da bi tenis bio komercijalniji, moramo da ga približimo mlađoj populaciji. Znam da tradicija kaže da se igra na tri dobijena seta, ali bismo morali da skratimo mečeve. Moramo da se prilagodimo mlađoj generaciji. Kažem, poštujem tradiciju, ali moramo i da se menjamo. Znam da nema mnogo podrške za ovakvu ideju, ali to je moje mišljenje – objasnio je svetski broj 1.

Pročitajte još: Od kada su stigli u London Novak i Rafa imaju nesuglasice

I odmah je krenula lavina napada na Đokovića. Kao po nekoj ustaljenoj praksi, ponovo su se, iste sekunde, javili dežurni kritičari najboljeg tenisera današnjice.

– Nikako, nikako ne smemo to da dozvolimo. Pa onda bi nam svaki turnir izgledao isto. Ukoliko bi se igralo na dva dobijena seta, onda bi slabiji igrači imali veću šansu da naprave iznenađenje. Sve bi bilo mnogo kraće  – objasnio je Australijanac Tod Vudbridž, koji je tokom karijere 22 puta bio grend slem šampion u konkurenciji dublova.

On čak objašnjava i da ga čudi što je baš Đoković taj koji je izneo ovakav predlog.

– Iznenađen sam što je tako nešto rekao. Pa on je jedan od tenisera koji su najbolje iskoristili te duge mečeve. Njegova fizička sprema je perfektna, on je imao toliko tih mečeva u kojima se vraćao… – čudio se Vudbridž.

Protiv ovakve ideje glas je podigao i Rafael Nadal.

– Potpuno sam nesaglasan sa tom idejom. Mečevi na tri dobijena seta na grend slemovima su naša tradicija – jasno je, još jednom, Španac potvrdio da je na suprtornoj strani u odnosu na Novaka.

Protiv Medvedeva u večernjem terminu

Meč drugog kola u okviru grupe “Tokio 1970” na ATP finalu u Londonu protiv Danila Medvedeva Novak će igrati sutra u večernjem terminu. Početak duela sa Rusom u “O2 areni” planiran je za 21 čas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike