Nadal i Gofan reagovali na Đokovićev poraz

15.04.2021

16:38 >> 16:42

0

Autor: N. St.

Izgubljeni meč srpskog tenisera glavna tema u Monte Karlu

Nadal i Gofan reagovali na Đokovićev poraz
Copyright Profimedia.rs

Verovatno niko nije očekivao da bi ovako nešto moglo da se dogodi, pa čak ni Danijel Evans u svojim najluđim snovima. Britanac je na turniru u Monte Karlu napravio veliko iznenađenje i savladao je Novaka Đokovića.

Potpuno očekivano, to je bila glavna tema na konferencijama za medije, pa su to pitali i Rafaela Nadala.

– Verovatno je to za Evansa najveća pobeda u karijeri. Svaka čast, to je sve što mogu da kažem. Odgledao sam samo nekoliko poena, jer sam se pripremao za svoj meč. Po onome što sam video igrao je dobro, nije promašivao, igrao je svoju igru. Ponavljam, svaka mu čast – rekao je Nadal.

Španac je prilično ubedljivo savladao Grigora Dimitrova (6:1, 6:1), a tek kasnije je otkrio da je Bugarin imao velike probleme sa zuboboljom.

– Nije mi to rekao na terenu, ali bi to objasnilo neke stvari. Bilo je primetno da previše žuri i da je previše agresivan tokom poena – pojasnio je Rafa.

Trijumf je ostvario i David Gofan (Belgija) protiv Aleksandera Zvereva (Nemačka) sa 6:4, 7:6 (9:7). Upravo je on trebalo da bude naredni Novakov protivnik, ali se na tom putu isprečio Evans.

Naravno da sam iznenađen, uvek je iznenađenje kada Novak izgubi pre finala. Posebno kada je to protiv čoveka koji, bar na papiru, nije specijalac za šljaku. Ipak, ako gledate Dena, videćete da je neverovatno talentovan teniser. Oduvek sam smatrao da može da igra na svim podlogama, možda u njegovoj glavi nije bio igrač za šljaku u prošlosti, pa mu je nedostajalo samopouzdanje – zaključio je Gofan.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike