Prva Đokovićeva reakcija posle šokantnog poraza: "Osećao sam se užasno"

15.04.2021

13:58 >> 17:22

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta eliminisan je u osminifinala turnira u Monte Karlu

Prva Đokovićeva reakcija posle šokantnog poraza: "Osećao sam se užasno"
Copyright Novak Đoković, Profimedia

Očajna partija Novaka Đokovića i eliminacija na turniru u Monte Karlu koju niko nije očekivao. U osminifinala prvog mastersa na šljaci ove sezone Novak je položio oružje u duelu sa Danijelom Evansom. Na kraju bilo je 6:4, 7:5 za najboljeg tenisera Velike Britanije, ali taj rezultat možda i ne oslikava na pravi način koliko je Novak danas bio slab.

Servis mu nije funkcionisao, pa mu ga je rival oduzeo čak sedam puta. Reakcije i emocije, koje uvek karakterišu Novakove mečeve su izostale. Dvostruke servis-greške i greške zato nije čudno što je 33. igrač na ATP listi ostvario i najveću pobedu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Bio je bolji igrač, donosio je bolje odluke u odlučujućim momentima. Osećao sam se užasno na terenu. Ništa nije funkcionisalo. Valjda je to jedan od onih dana – objasnio je vidno razočarani Đoković.

Novak Đoković Profimedia

Plan Đokovića je jasan. Sve misli su mu okrenute ka turniru iz serije ATP 250 koji sledeće nedelje počinje u Srbiji. Za razliku od ovog u Monte Karlu sa njim će u prestonici biti Goran Ivanišević, a na Marjan Vajda koji je tokom meča protiv Evansa ponovo dobio “porciju” grdnje.

Moram naporno da radim da bi sledeće nedelje bio bolji u Beogradu – kratko je procedio Novak.

Nije svetski broje jedan i rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste želeo da traži opravdanja za očajnu igru u jakom vetru ili hladnom vremenu.

Pročitajte još

I pored toga morao sam da igram bolje. Ovo je jedan od mojih najlošijih mečeva tokom prethodnih godina – nije ostavio dilemu Đoković.

Bilo kako bilo, ostaće upisano – Novak je doživeo prvi poraz u takmičarskoj 2021. godini. Turnir u Monte Karlu, neće pamtiti po dobro urađenom poslu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike