Kecmanović odličan na startu Roland Garosa: Srbin preko Evansa do drugog kola

30.05.2021

14:40

0

Miomir je uspeo da slavi posle preokreta - 3:1

Kecmanović odličan na startu Roland Garosa: Srbin preko Evansa do drugog kola
Copyright Profimedia

Miomir Kecmanović je uspešno preskočio prvu prepreku na grend slemu u Parizu. Srpski teniser je u prvom kolu Roland Garosa slavio protiv Britanca Danijela Evansa i to posle preokreta – 3:1 (1:6, 6:3, 6:3, 6:4).

Pročitajte još

Kecmanović je pružio jednu od najboljih partija u ovoj godini. Nije sve počelo za njega kako treba, ali je posle ubedljivo izgubljenog prvog seta, uspeo da se podigne i nađe način da zaustavi tenisera koji je 10 godina stariji i za 21 mesto bolje plasirani na ATP listi.

Od drugog seta je smanjio broj grešaka i počeo ravnopravnu borbu sa iskusnim protivnikom. Za izjednačenje u setovima bio mu je potreban samo jedan brejk u drugom gemu, koji je uspeo da sačuva do samog kraja i dođe do 1-1.

Treći set su potpuno obeležili gemovi osvojeni na servis rivala. Kecmanović je sa dva brejka i jednim gemom na svoj servis došao do vođstva od 3:0, a onda je svaki naredni do kraja završen brejkom. Što bi značilo da je krajnji rezultat trećeg seta bio 6:3 za Miomira.

Evans je četvrti period bolje otvorio, poveo sa 2:0, a onda je srpski teniser vezao pet gemova i došao blizu pobede. Još dva brejka su se desila do kraja, a trijumf je pripao Kecmanoviću, koji će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Laslo Đere i Francuz Korentan Mute.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike