Molčan hrabar, ali zna se ko je šampion: Novak napravio trijumfalnu uvertiru za napad na Rolan Garos

29.05.2021

13:50 >> 15:39

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta slavio u finalu Serbia opena

Molčan hrabar, ali zna se ko je šampion: Novak napravio trijumfalnu uvertiru za napad na Rolan Garos
Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfalno ide na Rolan Garos. Srpski as je u finalu Serbia opena dva, posle sat i 28 minuta igre, savladao Slovaka Aleksa Molčana 6:4, 6:3.

Iako je Molčan u glavni žreb dorćolskog turnira ušao kroz kvalifikacije, iako sew nalazi na 255. mestu ATP liste, prvi reket planete je na momente morao da odigra svoj najbolji tenis kako bi stigao do trofeja.

Slovak je od starta meča ušao hrabro i bez respekta prema favorizovanom rivalu, koji je u oba seta propustio priliku da i ranije obezbedi trijufm.

Čudan duel odigrali su Đoković i Molčan. I mnogo kvalitetniji i bolje rangirani teniseri od Slovaka ne mogu da se pohvale da su najboljem teniseru sveta čak četiri puta oduzeli servis, ali mu ni to nije bilo dovoljno da osvoji, barem set, protiv Novaka.

U uvodnom setu srpski as je dva puta morao da juri prednost rivala, ali Slovak nijednom nije uspeo da potvrdi napravljen brejk. To nije pošlo za rukom ni Novaku, koji je pri rezultatu 5:3 servirao za osvajanje seta, ali je to morao da uradi tek u narednom gemu.

Slično je bilo i u drugom setu, s tom razlikom što se serija brejkova dogodila u finišu duela. Najpre je Đoković oduzeo servis rivalu u šestom gemu, da bi Malčan već u narednom uzvratio brejkom i produžio svoju nadu u mogućnost da se bori za osvajanje seta. Ipak, ona je kratko trajala, pošto u osmom gemu drugog seta nije iskoristio četiri gem lopte, posle čega mu je Đoković oduzeo servis i potom rutinski priveo meč kraju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike