Dobio je Đokovića, ne i titulu: Beretini preko Karaceva do pehara u Beogradu!

25.04.2021

17:44 >> 19:15

0

Autor: N. St.

Italijanski igrač slavio u srpskoj prestonici

Dobio je Đokovića, ne i titulu: Beretini preko Karaceva do pehara u Beogradu!
Copyright MN Press

Napravio je Aslan Karacev veliko iznenađenje i izbacio Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Beogradu, ali nije osvojio pehar. Umor, dužina trajanja prethodnog meča i veoma raspoloženi protivnik su doneli prevagu.

Mateo Beretini je posle dva i po časa igre slavio kao drugi nosilac stigao do trofeja u srpskoj prestonici – 2:1 (6:1, 3:6, 7:6).

U prvom setu je na terenu postojao samo jedan igrač. Bez mnogo problema, za manje od pola sata igre je italijanski igrač stigao do vođstva u setovima (6:1).

Razbudio se ruski teniser u drugom, brzo stigao do brejka i do prednosti od 3:0. Beretini je imao šansu u sedmom gemu da se vrati, nije iskoristio dve brejk šanse, a Karacev je to kaznio i izjednačio (3:6).

Treći set je bio pravi maraton, Mateo je prvi stigao do brejka (3:1), Aslan je uzvratio ekspresno (3:2), ali nije bilo novih šansi sve do 12. gema kada je Italijan propustio prvu meč loptu, što je značilo da meč ide u taj-brejk.

Odlučujući gem i dominacija Beretinija, osvojio je svih sedam poena i stigao do titule – 7:6 (7:0).

MN Press

– Hvala svima, sudijama, volonterima, skupljačima loptica, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Čestitam Beretiniju i Karacevu i nadam se da ćemo se ponovo videti za nekoliko nedelja. Ovaj turnir je imao i humanitarni karakter, svaki as je vredeo 50 evra, odservirano je nešto manje od 300 as udaraca, ali smo odlučili da zaokružimo to na 20.000 evra i nadamo se da će to pomoći onima kojima je najpotrebnije. Za kraj, nedostajala je samo publika i nadam se da će ih biti na drugom turniru za nekoliko nedelja – poručio je Đorđe.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike