Englez tvrdi: Đoković je doneo neočekivanu odluku

18.11.2020

09:39

0

Autor: D. B.

Da li je na pomolu veliki preokret u svetu tenisa

Englez tvrdi: Đoković je doneo neočekivanu odluku
Copyright Profimedia

Čudno, ali baš čudno zvuči vest koju je objavio engleski „Telegraf“! Njegov novinar Sajmon Brigs tvrdi da se Novak Đoković i Vašek Pospišil vraćaju u Udruženje ATP igrača, iako su nedavno podneli ostavke na mesto predsednika i potpredsednika ovog udruženja kako bi osnovali samostalno udruženje iugralča (PTPA).

Pročitajte još: Ugroženo održavanje Australijan opena

Osnivanje ovog udruženja je podelili teniski svet, a kakav uticaj ima na neke od najboljih igrača današnjice jasno može da se zaključi i po tome što su Rodžer Federer i Rafael Nadal tražili od tenisera da se ne priključe Novakovoj organizaciji.

Englezi ovaj navodni potez Đokovića tumače kao krah PTPA.

– Ako sediš na dva mesta, to deluje kao kontroverzna ideja. Ne znam kako možeš da budeš i unutar organizacije i izvan nje. Prvi ću da kažem da situacija u tenisu nije perfektna, ali moramo da damo šansu da se nešto dogodi – rekao je predsednik ATP udruženja igrača Kevin Anderon.

Pročitajte još: Novak je jednom idejom podelio teniski svet

Đoković je o PTPA govorio prošlog petka kada je pojasnio da ne želi podele i da razgovora sa teniserkama kako bi se uključile u ovo udrženje u većem broju.

– Kažu da smo agersivni, ali to nije tačno. Želimo da se čuje glas svih igrača sa svih nivoa, da sve probleme predočimo, posebno jer se stotine igrača žali na sadašnji sistem. Moramo da vidimo kako igrači mogu da zarade o igranja tenisa i da od toga i žive – rekao je tada Đoković.

Odgovor na pitanje da li se vraća u ATP udruženje igrača Novak će verovatno dati posle večerašnjeg meča protiv Danila Medvedeva u drugom kolu ATP finala u Londonu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike