Nema mira za Novaka pred AO, australijska Vlada novom odlukom još više ugrozila održavanje prvog grend slema u sezoni

18.11.2020

23:07 >> 06:50

0

Autor: Adam Štulić

Teniserima zabranjen ulazak u zemlju u decembru

Nema mira za Novaka pred AO, australijska Vlada novom odlukom još više ugrozila održavanje prvog grend slema u sezoni
Copyright Profimedia

Vlada Australije je dodatno zakomplikovala, već dovoljno komplikovanu, situaciju u kojoj se nalaze organizatori Australijan opena, pošto su u utorak doneli odluku da teniserima zabrane ulazak u zemlju u decembru.

Podsetimo, prvi problem u kojem su se našli vodeći ljudi Otvorenog prvenstva Australije bio je taj što je tamnošnja Vlada propisala obavezni dvonedeljni karantin za svakoga ko ulazi u zemlju, a kako bi AO prema planu trebalo da počne 18. januara, to znači da bi najbolji teniseri sveta u prvi grend slem sezone pratkično ušli bez treninga.

Jedno od izvodljivijih rešenja bilo je upravo da učesnici AO u Australiju dođu krajem godine, kako bi imali dovoljno vremena da ispoštuju sve zdravstvene protokole i spremno dočekaju početak “Ozi opena”.

Australijan open otkazan posle 75 godina: Sve su manje šanse da će Novak braniti pehar u Melburnu!

Čak je bilo planirano da teniseri karantinske dane provode u različitim gradovima u Australiji, ali je ova odluka Vlade taj plan poništila i veliko je pitanje kako će organizatori sada sve smestiti u Melburn, koji je u ovom trenutku u “potpunoj blokadi” zbog odličnih rezultata koji su zabeleženi u borbi za virusom korona poslednjih dana.

Naime, grad domaćin jednog od najvećih teniskih turnira na svetu prethodnih 14 dana nije imao nijednog novozaraženog stanovnika, zbog čega su tamnošnje vlasti veoma oprezne i čine sve da se taj trend održi što je duže moguće.

Đoković neće braniti trofej u Australiji

Odluka australijske Vlade da teniserima zabrani ulazak u zemlju u decembru, zasad, ne ugrožava direktno Australijan open, ali sigurno je da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kako će se razvijati situacija do trenutka kada učesnici Otvorenog prvenstva Australije budu morali da se upute ka Melburnu.

Svakako da trenutna situacija najmanje odgovara najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji je ove sezone već onemogućen da napadne jedan grend slem, s obzirom da je Vimbldon otkazan. Ukoliko ista sudbina, a svi se nadaju da tako neće biti, zadesi i Australijan open, prvi reket planete će biti onemogućen da brani trofej osvojen ove godine, i što je možda i još važnije, ostaće uskraćen za priliku da na svom omiljenom grend slemu napravi korak bliže Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu po broju osvojenih najznačajnijih teniskih turnira na svetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike