ATP potvrdio Noletov dolazak u Sidnej! Logika kaže da će braniti trofej na AO u Melburnu

07.12.2021

07:41

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta prijavljen za ATP kup

ATP potvrdio Noletov dolazak u Sidnej! Logika kaže da će braniti trofej na AO u Melburnu
profimedia-0646442339 - Copyright Profimedia/SOPA Image

Sve dileme oko toga da li će Novak Đoković igrati na AO u Melburnu sada su rešene.

Najbolji teniser sveta i zvanično je na spisku igrača koji će nastupiti na ATP kup u Sidneju, koji će se igrati od 1. januara kao jedan od preipremnih turnira za glavni događaj na AO u Melburnu. Ovu vest su potvrdili i ATP i organizatori, pa logika nalaže razmišljanje u pravcu da će Srbin, kada je već došao na australijski kontinent, produžiti ka Melburnu gde brani titulu iz prošle godine.

Đoković je osvojio devet AO i po tome je rekorder, a novi deseti trofej s prvog grend slema u sezoni bio bi mu 21. u karijeri po čemu bi se izdvojio od najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji su osvojili 20 titula na četiri najveća turnira.

Takođe, zvanična stranica ATP kupa objavila je spisak sa 16 reprezentacija koje će učestvovati na turniru, a ta lista određuje se prema najbolje rangiranim teniserima iz svake od država. Bez Đokovića u timu Srbija ne bi imala pravo da se takmiči na ATP kupu!

Da podsetimo, problem koji se poslednjih mesec dana potencira u svetskim medijima bila je odluka organizatora AO u Melburnu da svi takmičari dođu sa uverenjima o primljenoj vakcini. Đoković je očigledno ovo pitanje skinuo sa dnevnog reda, tako da će se pojaviti u Australiji na prvim turnirima u novoj sezoni.

 

 

Prema sastavu Srbije može se zaključiti da će se u Sidneju na terenu pod našom zastavom naći i Matej Sabanov, Subotičanin koji je ranije igrao za Hrvatsku, ali je sa bratom Ivanom postao opet deo srpskog tenisa. On je specijalista za dubl. 

Boje Srbije će, dakle, braniti: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov.

Pored Srbije, koja brani trofej sa prošlog takmičenja na ATP kupu, igraće u najjačim sastavima Rusija, Grčka, Kanada, Čile, Argentina, Australija, Nemačka, Austrija, Čile, Italija, Španija, Gruzija, Norveška, Poljska, SAD i Velika Britanija.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike