Ćelavi Srbi pokorili svet i osvojili Dejvis kup! Dan kada se slavila Salatara, a mašinica za šišanje radila u Areni (FOTO, VIDEO)

05.12.2021

07:18

0

Autor: 24sedam

Na današnji dan pre 11 godina naši teniseri ispisali istoriju

Ćelavi Srbi pokorili svet i osvojili Dejvis kup! Dan kada se slavila Salatara, a mašinica za šišanje radila u Areni (FOTO, VIDEO)
20101205mmPehar06 - Copyright MN Press

Peti dan decembra 2010. godine zauvek će zlatnim slovima biti upisan u teniske knjige Srbije.

Tada su naši reprezentativci osvojili Dejvis kup pobedom nad Francuskom od 3:2. Bilo je mnogo drame u Areni tih dana, a pred poslednji dan Francuska je vodila sa 2:1.

Na teren su prvi izašli Novak Đoković i Gael Monfis, a naš as je slavio sa 6:2, 6:2, 6:4. Moglo se već u tim trenucima osetiti da se sprema nešto veliko.

A onda je na teren izašao sadašnji selektor Viktor Troicki da u najvažnijem meču u karijeri odmeri snage sa preiskusnim Majklom Lodrom.

 

 

Bum, tras, levo, desno... I ubedljivih 6:2, 6:2, 6:3 za Troickog. Srbija - Francuska ukupno 3:2. Arena je eksplodirala, slavlje je moglo da počne.

A počelo je na najluđi mogući način. Teniseri, stručni štab, rukovodstvo... nasred terena su se ošišali "na nulu". Nije prošao ni minut nakon poslednjeg poena i zagrljaja tenisera, a na terenu su se pojavile stolice, makaze, mašinice za šišanje.

Posedali su svi redom na stolicu i sijali Arenom, što od sreće, što zbog sveže oćelavljenih glava. Pred više od 15.000 oduševljenih navijača.

Veliku srebrnu Salataru tadašnjem selektoru Bogdanu Obradoviću uručio je prvi čovek ITF Frančesko Riči Biti, a onda se Arenom zaorilo "Bože pravde". Iz grla Zimonjića, Đokovića, Tipsarevića, Troickog, kao i svih naših navijača na tribinama.

 

 

Tako je bilo pre 11 godina, ove godine smo ponovo bili blizu uspeha, ali ćemo na neko novo originalno slavlje (tada se pominjalo skakanje padobranom, u čemu je prednjačio Janko Tipsarević) morati još da pričekamo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike