Posle dve godine se vraća: Mari dobio specijalnu pozivnicu za Australijan open

27.12.2020

14:41 >> 14:45

0

Autor: Milan Nastić

Škot poslednji put igrao na slemu 2019. godine u Melburnu

Posle dve godine se vraća: Mari dobio specijalnu pozivnicu za Australijan open
Copyright Profimedia.rs

Bristanski teniser Endi Mari posle dve godine vraća se na neki od grend slemova. Bivši svetski broj jedan dobio je specijalnu pozivnicu za učešće u glavnom žrebu Australijan opena koji počinje 8. februara.

Poslednji put je igrao baš u Melburnu 2019. godine kada je poražen od Španca Roberta Bautiste Aguta i tada se pomislio da je Škot verovatno završio karijeru, jer je imao ozbiljne probleme sa povredom kuka.

– Dragao nam je što se Endi vraća na Australijan open i biće nam veliko zadovoljstvo što će ponovo doći u Melburn. Dočekujemo ga raširenih ruku. Smatram da će njegovo učešće biti jedan od najvećih trenutaka ovogdišnjeg turnira u Melburnu. On je naš pravi heroj, jer je uspeo da se vrati posle operacije što još više dobija na značaju – rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

Pročitajte još

Endi Mari je trenutno 122 igrač na svetu, a u 2020.godini odigrao je samo sedam mečeva,što zbog korone,što zbog problema sa kukom.

On je nedavno je u revijalnim mečevima dobio i Dana Evansa i Kamerona Norija, i pohvalio se da se mnogo bolje oseća i da je fizički skoro 100 odsto spreman,

Škot je čak pet puta igrao finale Australijan opena, i zanimljivo da ga je četiri puta pobedio Novak Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike