Mari otpisao Federera: Nole ili Nadal će postati GOAT

14.10.2020

07:53 >> 07:54

0

Autor: Milan Nastić

Škot najviše veruje u Srbina i Španca

Mari otpisao Federera: Nole ili Nadal će postati GOAT
Copyright Tanjug/AP/ PhotoMichel Euler)

Škoski teniser Endi Mari veruje da će Novak Đoković ili Rafa Nadala osvojiti najviše Grend slemova, odnosno da će neko od njih dvojice postati GOAT.

– Teško je u ovom trenutku tako nešto predvideti. Mnogo faktora utiče na to, ali ako se situacija bude razvijala onako kako treba, najbližu su tom cilju Đoković i Nadal. Mislim da će se bitka voditi između njih dvojice. Samo, to je uvek teško predvideti, može neko da se povredi, ili da se dogodi nešto drugo – kazao je Mari.

Novak Đoković i pored poraza u finalu Rolan Garosa i dalje veruje da može da sustigne Rafu Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slemova. Naime, njih dvojica su stigli do brojke 20, dok prvi reket sveta ima 17.

On je oduševljen učinkom Rafe Nadala na Rolan Garosu, napominjući da je to neverovatan uspeh.

– Neko da 13 puta da osvoji Rolan Garos, ne verujem da će ga iko ikad prestići. To je moje mišljenje. Naravno, to nije kraj, on može da stigne i do 14, 15, jer kako igra u Parizu, ne znam da li iko može da ga pobedi na tom terenu. Koliko je to dostignuće, najbolji pokazatelj da je čuveni Pit Sampras u celoj svojoj karijeri osvojio 14 grend slemova, a Rafa je to takoreći ostvario samo na jednom turniru – poručio je Mari.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike