Novak osvaja London: Britanac ima jake argumente

12.11.2020

11:09 >> 11:12

0

Autor: D. B.

Tim Henman uveren da će najbolji teniser sveta trijumfovati na završnom mastersu sezone

Novak osvaja London: Britanac ima jake argumente
Copyright Profimedia.rs *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 395407833, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Novak Đoković nije osvojio završni masters sezone od 2015. godine. Od tada najbolji na ovom turniru bili su redom Endi Mari, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas.

Ipak, za tu činjenicu ne mari Tim Henman. Britanac je uveren da će Đoković biti najbolji na poslednjem turniru sezone koji će se održati u londonskoj „O2 areni“ bez prisustva publike.

– Neću ništa da pogrešim ako budem rekao da je Novak Đoković favorit broj jedan. Najbolji je na svetu, a ovaj turnir je već pet puta osvajao. Ima sjajan skor u dvorani. Ako moram da podignem ruku za nekoga da osvaja turnir, onda je to Novak – tvrdi nekda najbolji teniser sa Ostrva.

Pročitajte još: Kakava pravila važe u Londonu

Tokom ove čudne sezone, koja je prekidana zbog pandemije koronavirusa, Novak je ostvario 39 pobeda u 42 odigrana meča. Heman veruje da je i činjenica da je sezona bila kraća ono što godi Đokoviću.

Prethodnih godina je ostajao malo bez snage na završnom turniru. Obično je igrao mnogo više mečeva nego ove godine. Mislim da ima jaku želju da pobedi ovde. Poslednji poraz mu je bio neočekivan (protiv Sonega na turniru u Beču) i uveren sam da želi da se oporavi na pravi način – nema dilemu Henman.

A turniru u Londonu igraće osam najboljih tenisera ove sezone. Žreb za dve gupe po četiri igrača biće obavljen večeras, a osim Đokovića u žrebu će se naći i Nadal, Tim, Zverev, Cicipas, Medvedev, Rubljev i Švarcman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike