Novak doneo odluku da li će igrati na Australijan opena i ATP kupa

18.11.2020

17:35 >> 17:37

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta ima želju da igra na prvom grend slemu u sezoni

Novak doneo odluku da li će igrati na Australijan opena i ATP kupa
Copyright tanjug/AP/ PhotoAndy Wong/

Prvi reket sveta Novak Đoković planira da igra Australijan open početkom sledeće godine, ali da još nije siguran da li će nastupati na ATP kupu koji se igra nekoliko nedelja pre prvog grend slema u sezoni.

– Moja želja je da igram Australijan open, dok još nisam siguran da li ću učestvovati na ATP kupu. Malo je komplikovana situacija, jer tamo moramo da budemo nekoliko nedelja ranije. Čuo sam glasine da će učestvovati samo osam timova. Nadam se da se oko prvog grend slema neće iskopikovati stvari i da ću učestvovati u Melburnu – kazao je Đoković.

Konflikt u Australiji zbog tenisa

Srpski teniser je priznao da prati vesti vezane za Australiju i koje odluke je donela njihova vlada.

– Svakodnevno pratim informacije vezane za Australijan open i odluke koje je donela njihova vlada. Svestan sam da situacija nije laka, i da se organizatori turnira bore da nam obezbede najbolje uslove. Ono što sam čuo, Australijan open, kao i ostali turniri pre toga će se igrati samo u Melburnu, što do sada nije bilo pravilo.

Novak Đoković jednim predlogom podelio svet

U ponedeljak je Teniski savez Australije uvažio preporuku državnih vlasti da se turniri planirani u Brizbejnu, Adelejdu i Hobartu, kao i ATP Kup, održe na samo jednom mestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike