Konflikt u Australiji zbog tenisa

16.11.2020

13:50

0

Autor: D. B.

Čelnici Saveza pričaju jedno, a vlasti drugo

Konflikt u Australiji zbog tenisa
Copyright Profimedia

Nedavno je Novak Đoković izmađu redova najavio da će put Australije krenuti ranije nego prethodnih godina. Objasnio je i da igrači traže da po dolasku na ovaj kontinet koji će biti domaćin najvećih teniskih nadmetanja na početku 2021. godine da im bude omogućeno da treniraju tokom obavezne izloacije od 14 dana.

Pročitajte još: Jedan veliki sportski događaj u Melburnu je već morao da bude otkazan

Danas stiže i potvrda tih reči najboljeg tenisera sveta. Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tili objasnio je da će se najverovatnije svi turniru koji su tradicionalno bili igrani pre Australijan open u Melburu, biti održani u saveznoj državi Viktorija (gde se nalazi i Melburn).

Tili tvrdi da postoji šansa da se turniri, čak i ATP kup na kome bi Srbija trebalo da brani titulu osvojenu prošle godine, koji su trebali da se igraju u Sidneju, Brzibejnu, Adelejdu, Pertu i Hobartu presele u Melburn.

Prema ovom planu najbolji teniseri sveta bi stigli u Australiju srednom decembra. Proveli bi 14 dana u obaveznom karantinu tokom koga bi imali pravo da treniraju, a zatim bi dobili mogućnost da se takmiče. I to sve u okviru iste saveze države u kojoj ne bi bilo problema sa propisima oko prelaska državnih granica.

Ali nije sve tako idelano, kako zvuči…

Potpuno suprotne reči stižu od predsednika vlade države Viktorija. Danijel Endrjuz smatra da je sve ovo samo plan i naglašava da je “posao daleko od završenog”.

Svi volimo Australijan open, to je veliki događaj, ali dolazi u vreme kada sve u svetu “gori”. Važnije je valjda da izbegnemo treći talas korone – ocenio je ovaj političar.

Melburn je u potpunoj izolaciji tokom poslednja tri meseca, posle nedelja u kojima je beleženo po hiljade zaraženih i stotine mrtvih. Tokom poslednje dve nedelje situacija je mnogo bolja, pa nije zabeležen nijedan slučaj novog zaražavanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike