Medvedev počistio Noleta, odluka pada protiv Zvereva

19.11.2020

21:36 >> 06:44

0

Autor: Milan Nastić

Srbin za plasman u polufinale Londona mora da pobedi Nemca

Medvedev počistio Noleta, odluka pada protiv Zvereva
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein)

Danil Medvedev je bio večeras prejak za Novaka Đokovića. Rus je u drugom kolu grupe Tokio 1970 završnog Mastersa u Londonu pobedio najboljeg igrača sveta sa 2:0 (6:3, 6:3) za samo 80 minuta, čime je već sada obezbedio plasman u polufinale ovog turnira.

Srpski teniser ako želi da se domogne same završnice ovog Mastersa moraće u petak da pobedi Nemca Aleksandra Zvereva.

Medvedev preko Novaka do polufinala Londona

Šta reći o Novaku, definitivno nije u formu, kao što je bio do finala Rolan Garosa, kada ga je počistio Nadal. Posle toga je usledio je turnir u Beču, gde je izgubio u četvrtfinalu od Sonega, ali već tada je uspeo da obezbedi prvo mesto na ATP na kraju godine.

Da je nastavio u lošem ritmu, pokazuje i duel sa Medvedevim, i sada je najvažnije da pronađe snagu i energiju da se suprostavi Zverevu kako bi se domogao polufinala završnog Mastersa.

Nole je samo parirao na početku meča, posle toga na terenu je postajao samo jedan igrač – Danil Medvedev.

Đoković totalno razočarao u meču sa Rusom, igrao je bez energije, to se moglo primetiti u većem delu meča. Jednostavno, nije mogao da nađe rešenje za raspoloženog protivnika koji je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da je u prestonicu Velike Britanije došao da osvoji završni Masters.

Možda Novak nije ni hteo previše da se bori, pogotovo kad je izgubio prvi set, kao da se u drugom pomirao i već počeo da razmišlja o Zverevu, sledećem protivniku, koji je odlučujući za plasman u polufinale turnira.

Zašto je Đokoviću ove godine čudno da igra na završnom Mastersu

Posle izjednačenog početka, gde su obojica osvajali svoje gemove, prvu brejk šansu imao je Medvedv, ali nije iskoristio. Ipak, drugu priliku nije ispustio, to mu je pošlo za rukom u sedmom gemu na servis Novaka.

Nakon toga sve je bilo lakše, Đoković se na neki način predao i Rus je do prvog seta došao nakon što je napravio još jedan brejk i stigao do osvojenog prvog seta (6:3).

Ništa bolja situacija i u drugom, Medvedev je već u na startu napravio brejk i tada se moglo da se nasluti da Đoković nema šta da traži u duelu sa Rusom.

Četvrti igrač sveta je to osetio i bez većih problema uspeo da lagano privede meč kraju i zasluženo stigne do druge pobede u Londonu i prvog mesta u grupi Tokio 1970.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike