Jubilej Đokovića: Vau 15 godina igram za Srbiju, to je za mene velika čast!

28.11.2021

07:11

0

Autor: 24sedam

Prvi reket sveta uvek sa posebnim motivom nastupa za svoju zemlju

Jubilej Đokovića: Vau 15 godina igram za Srbiju, to je za mene velika čast!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Teniseri Srbije čekaju meč između Nemačke i Austrije, ali i rezultate nekih drugih mečeva kako bi se plasirali u četvrtfinale Dejvis kupa.

Ipak, mali jubilej juče je proslavio Novak Đoković koji je protiv Štrufa odigrao 50 meč za našu zemlju. 

- Velika čast i zadovoljstvo je igrati za srpsku reprezentaciju jubilarni 50 put. Velika brojka, nisam pratio, ali ljudi iz repprezentacije su me podsetili. Prošlo je više od 15 goidna od kada sam debitovao. Sećam se tih mečeva, bilo je na Gemaksu, igrali smo u dvorani, pa napolje sa Belgijancima nekoliko dugih mečeva. Svet mi se srušio kada sam izgubio protiv kvalitetnih protivnika - kazao je Đoković.

Prvi reket sveta ističe da igranje za Srbiju za njega poseban motiv i da to ne može da se opiše koliko mu to znači u karijeri.

- Igranje za reprezentaciju je zaista nešto posebno. To svi govore koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres. Mi smo deo individualnog sporta i uglavnom igramo pojedinačno, a osećaj nije uporediv sa ovim kad smo u reprezentaciji i gajimo timski duh. Svaka generacija kroz koju sam prošao, od one zlatne iz 2010. do ove nove, podmlađene, isticala se dobrom atmosferom van i na terenu, to je bitno, presudno za timski duh, motivaciju, ohrabrenje i ostvarenje, nadam se, zajedničkog cilja da vratimo srpski tenis u sam reprezentativni vrh. Svi stremimo i nadamo se tome, za to radimo - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike