Nole ekspresno vratio Srbiju! Pobeda u dublu vodi u četvrtfinale Dejvis kupa!

27.11.2021

19:31

0

Autor: 24sedam

Nole ekspresno vratio Srbiju! Pobeda u dublu vodi u četvrtfinale Dejvis kupa!
novak - Copyright Profimedia

Srbija je nadomak plasmana u četvrtfinale Dejvis Kupa. Za to joj je neophodno da u dublu dođe do pobede protiv Nemačke, kojom bi overili prvo mesto u grupi.

Pošto je u prvom meču dana Filip Krajinović poražen od Dominika Kepfera, mnogo toga je palo na pleća Novaka Đokovića. Ipak, najbolji teniser sveta maestralno je odigrao pod pritiskom i došao do ubedljive pobede protiv Jana Lenarda Štrufa – 6:2, 6:4.

Nije Nole, pogotovo u prvom setu, ostavio rivalu ni promil nade da može do velikog iznenađenja. Furiozno je prvi reket planete ušao u meč, sa očiglednom željom da što manje vremena provede na terenu. 

Već u uvodnom gemu oduzeo je Štrufu servis bez izgubljenog poena, u petom je propustio dve vezane brejk lopte, što je ispravio već u sedmom i sa samo 28 minuta rešio prvi set.

U nastavku meča Nemac je uspeo koliko toliko da popravi utisak, iako mu je Nole ponovo oduzeo servis na samom startu seta. Ipak, u preostalom delu meča, verovatno lišen svakog pritiska i rasterećen usled već viđenog poraza, Štruf je malo "pustio ruku", pa je u osmom i desetom gemu čak i zapretio Đokovićevom servisu, ali dalje od "đusa" nije mogao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike