Čak i Đoković može da se pobedi! Nemci prete i bez Zvereva!

24.11.2021

06:08

0

Autor: 24sedam

Dejvis kup reprezentacija Nemačke ni ne pomišlja na predaju bez borbe

Čak i Đoković može da se pobedi! Nemci prete i bez Zvereva!
profimedia-0510898329 - Copyright Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije dočekala je Novaka Đokovića u Inzbruku, gde će izabranici Viktora Troickog pokušati da se izbore za mesto u četvrtfinalu prestižnog takmičenja.

„Orlovi“ u austrijskom gradu, u konkurenciji domaćina turnira i Nemačke, pokušati da se izbore za prvo mesto u grupi i plasman u nokaut fazu takmičenja, u kojoj će se naći i ukoliko budu među dve najbolje drugoplasirane selekcije iz šest grupa.

Đoković i drugovi borbu za „salataru“ počinju 26. novembra duelom sa Austrijom, dok će se dan kasnije susresti sa selekcijom Nemačke, koja u novi format Dejvis kupa ulazi bez prve zvezde Aleksandra Zvereva.

- Tokom OI u Tokiju imao sam malo nade da bi timski duh mogao da utiče na njegovu odluku. Ipak, Sašin stav je da ne podržava ovakav format Dejvis kupa i to je na kraju odnelo prevagu u njegovoj odluci. Šteta, jer bismo s njim imali nesumnjivo veću šansu – rekao je selektor Nemaca Mihael Kolman.

Ipak, odsustvo trećeg tenisera sveta ne utiče da optimizam u taboru „pancera“.

- Naš cilj je da pobedimo Novaka Đokovića. To mora da uđe u glavu svim igračima. Čak i on može da se pobedi. Želimo da napravimo iznenađenje. Cilj je uvek pobediti jedan singl, pa da se odlučuje u dublu. A nijedna zemlja ne voli da igra protiv nas u parovima – kazao je Kolman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike