Nole bez finala završnog Mastersa! Zverev u sjajnom meču savladao prvog tenisera sveta

20.11.2021

22:00

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta poražen posle velike borbe

Nole bez finala završnog Mastersa! Zverev u sjajnom meču savladao prvog tenisera sveta
Tan2021-11-20_23517160_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati u finalu završnog Mastersa u Torinu. Srpski as poražen je u sjajnom meču od Nemca Saše Zvereva 6:7, 6:4, 3:6.

Veliku borbu vodili su prvi i treći teniseri sveta. Na obe strane terena dominirali su servisi i bilo je jasno da će minimalne prilike morati da se iskoriste kako bi se došlo do trijumfa. Nažalost, Nole je u prvom setu svoju propustio i, stiče se utisak, baš tada ispustio šansu da meč odvede na svoju stranu.

Posle devet gemova u kojima brejk nije bio ni na vidiku, Đoković je dobio šansu da oduzme servis rivalu i prvi set reši u svoju korist, ali je nije iskoristio. Još bolju priliku u narednom gemu imao je Nemac, poveo je 0:30 i 15:40, ali je Đoković uspeo da sačuva servis i osigura taj-brejk u kojem je Zvereva u odlučujućem trenutku pogledala i sreća, došavši do mini brejka koji su mu omogućili da na svoj servis reši prvi set.

Posle sat vremena iscrpljujuće borbe u uvodnom delu meča, Đoković i Zverev su u nastavku značajno skratili poene i ubrzali gemove. Iako je Nemac bio znatno bliži brejk prilikama, Nole je maestralno odbijao sve napade rivala i strpljivo sačekao šansu koja mu se ukazala u devetom gemu. Ipak, tim brejkom nije završio posao, pošto je Zverev tek iz petog pokušaja, i to as servisom, savladan za 1:1 i priliku da se u trećem setu dođe do preokreta i velikog finala.

Nažalost, to se nije desilo. Zverev je već u četvrtom gemu napravio brejk, a kada je Nole u sedmom ispustio svoju priliku da oduzme servis rivalu postalo je jasno da će nemački teniser izaći na nedeljni megdan Danilu Medvedevu u finalu završnog Mastersa.

TREĆI SET

3:6 - KRAJ! Bez izgubljenog poena Zverev overava plasman u finale završnog Mastersa u Torinu

3:5 - Lakši deo posla Nole je odradio. Osvojio je gem bez izgubljenog poena, ali sada mora da napravi brejk.

2:5 - Velika šansa je propuštena! Posle 40:15, Nole je vezao tri poena i došao do brejk lopte, ali je napravio neiznuđenu grešku, posle čega Nemac nije dozvolio da ponovo ugrozi servis. Nole servira za ostanak u meču.

2:4 - Prekida Novak seriju rivala, osvojenim gemom bez izgubljenog poena.

1:4 - Servis sjajno služi Zvereva. Potvrdio je brejk uz jedan izgubljen poen.

1:3 - BREJK! Nije dobro. Zverev je došao do dve vezane brejk lopte, Nole je prvu uspeo da sačuva, ali drugu nije. Nemac stiže do velike prednosti. 

1:2 - Lako, bez izgubljenog poena, Zverev osvaja gem.

1:1 - Slčna priča kao u prvom gemu. Sada je Zverev poveo 0:30, ali je Nole pronašao prvi servis, osvojio naredna četiri poena i stigao do izjednačenja. 

0:1 - Napravio je Zverev duplu servis grešku na otvaranju trećeg seta, stigao je Nole i do 0:30, ali je Nemac osvojio naredna četiri poena i uspeo da sačuva servis u veoma delitaknom trenutku meča.

DRUGI SET

6:4 - Na teži način, ali nema veze. Novak je potvrdio brejk i izborio se za treći set. Vodio je Nole 40:15, posle izjednačenja stigao je srpski as do treće, pa četvrte set lopte u drugom setu, koje je Zverev, takođe spasao, ali, srećom, petu nije uspeo, pošto je Novak odservirao as.

5:4 - BREJK!!! Ovo se čekalo sve vreme. Novak oduzima servis Zverevu. Kntrolisao je srpski as gem od početka, nije posustao ni kada je propustio prvu priliku za brejk. Ostao je smiren, odmah se izborio za novu brejk loptu, koju je pretvorio u veoma važan poen, koji mu je doneo priliku da na svoj servis odvede meč u treći set.

4:4 - Konačno Nole osvaja gem bez izgubljenog poena.

3:4 - S druge strane, Zverev je veoma siguran, još jednom osvaja svoj servis gem s nulom.

3:3 - Osvaja Nole gemove na svoj servis, bez brejk prilika za Zvereva, ali je Nemac u konstantnoj pretnji. Ponovo je osvojio dva poena.

2:3 - Za samo 58 sekundi Nemac je rešio peti gem drugog seta. Bez izgubljenog poena.

2:2 - Ponovo je Zverev poveo 15:30 i ponovo je Nole pronašao prvi servis kada je bilo najvažnije.

1:2 - Iako je izgubio dva poena, Zverev je bez mnogo drame osvojio gem i sačuvao minimalno vođstvo.

1:1 - Zapretio je Nemac Noletu, poveo 15:30, ali je Đoković uspeo da osvoji gem, osvojivši naredna tri poena. 

0:1 - Zverev je veoma siguran na svoj servis. Uvodni gem drugog seta osvaja uz jedan izgubljen poen

PRVI SET 

6:7 - Zverev osvaja prvi set posle tačno sat vremena igre. Nole je prvom duplom servis greškom na meču poklonio mini brejk Zverevu, koji je ubrzo napravio neiznuđenu grešku i tako poništio stečenu prednost (4:3). Uz mnogo sreće Nemac je već u narednom poenu došao do novog mini brejka i potom na svoj servis završio prvi set.

6:6 - Taj-brejk će odlučiti pobednika prvog seta. Nole je poveo 0:30, ali je Zverev potom pogodio tri prva servisa stigao do gem lopte, koju je lako je pretvorio u poen za šesto izjednačenje.

6:5 - Bravo Nole! Nije bilo nimalo prijatno srpskom teniseru u 11. gemu prvog seta. Nemac je poveo 0:30, potom i 15:40, ali je Đoković uspeo da sačuva vezane brejk lopte i potom prvu gem pretvori u poen kojim je osigurao taj-brejk.

5:5 - Šteta! Imao je Nole veliku priliku da završi prvi set. Od početka gema je bio u prednosti, došao do brejk lopte, ali je Nemac uspeo da se izvuče iz veoma neugodne situacije i izbori se za ostanak u setu.

5:4 - Zverev u narednom gemu servira za ostanak u setu, pošto je Nole prethodno iskoristio drugu od tri vezane gem lopte.

4:4 - Zverev s nulom osvaja osmi gem prvog seta.

4:3 - Prvi put na meču Zverev je poveo na Noletov servis (15:30), ali su naredna tri poena pripala srpskom asu za odbranjen servis i čuvanje minimalne prednosti.

3:3 - Imao je Zverev 40:0, ali potom nije pogodio prvi servis u naredna tri poena. Nole je sa dva sjajna riterna prišao na 40:30, ali je onda napravio neiznuđenu grešku za treće izjednačenje na meču.

3:2 - Još jedan lagan gem za Noleta, osvojen s nulom.

2:2 - Prva nešto duža razmena na meču pripala je Zverevu, neiznuđenom greškom Novaka. To je bio i odlučujući poen za osvajanje gema i izjednačenje.

2:1 - Nije bilo najprijatnije za Novaka, ali je uspeo da osvoji treći gem u meču, uz dva izgubljena poena.

1:1 - Siguran je i Zverev. Uz jedan izgubljen poen, sa dva asa i dva servis vinera, osvaja svoj prvi servis gem na meču.

1:0 - Sigurno Novak počinje meč. Uvodni servis gem osvaja bez izgubljenog poena.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike