Ne brinite, Novak će igrati u Australiji, vakcinacija neće biti prepreka: Pilić za 24sedam o napadima na Đokovića

07.10.2021

11:10

0

Autor: Milan Nastić

Bivši trener prvog reketa sveta smatra da Nole iza sebe ima fantastičnu sezonu

Ne brinite, Novak će igrati u Australiji, vakcinacija neće biti prepreka: Pilić za 24sedam o napadima na Đokovića
Novak Đoković osvajač titule u Melburnu - Copyright Profimedia.rs

Izjava premijera australijske države Viktorije Danijela Endruza da svako ko bude dolazio na Australijan open mora da se vakciniše, i da Novaka Đokovića neće titule zašititi, već da mora da primi dve doze, digla je prašinu u teniskom svetu.

Naime, počelo je da se spekuliše kakva je sudbina prvog reketa sveta, odnosno da li se vakcinisao ili nije i da li će zbog cele te situacije odlučiti da početkom 2022. godine ne učestvuje na njemu omiljenom grend slemu.

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića, u razgovoru za 24sedam je istakao da to neće biti prepreka za srpskog tenisera i da je gotovo siguran da će igrati na Australijan openu.

- To je odluka vlasti u državi Viktorija gde se održava čuveni grend slem i to treba poštovati. Što se tiče Novaka, nema dileme da će on biti tamo, jer je to njemu omiljeni grend slem, koji je osvojio čak devet puta. Što se tiče vakcinacije, da li je to uradio ili nije, mislim da to njemu neće biti nikakva prepreka. Novak će u slučaju da se nije vakcinisao, morati da radi testiranje svakih 72 sata. Ne vidim nikakav problem u tome, a on sigurno zna najbolje šta treba da radi - počeo je Pilić razgovor za 24sedam.

MN Press
 

 

Na pitanje kako komentariše da se o njemu najviše priča, a da čak 50 odsto tenisera nije primilo nijednu dozu, čuveni teniski stručnjak ima svoj stav.

- Naravno da je Novak u centru pažnje i da se o njemu najviše priča, jer on je najbolji na svetu. To je logično. Sada, koliko je tenisera vakcinisano, to stvarno ne znam, ali pravila u Australiji će biti ista za sve, tu neće biti privilegovanih. 

Nikola Pilić ističe da cela ovo priča neće uticati na Novaka Đokovića, napominjući da je on već navikao na takve stvari.

- Zar bi na nekoga ko je toliko nedelja najbolji na svetu, osvojio 20 grend slemova, moglo to da utiče. Naravno da ne, Novak je psihički toliko stabilan, i njega ne tangiraju ovakve stvari. On ima svoj cilj i ništa ga ne može sprečiti ka tome - poručio je Pilić.

Bivši trener Novaka Đokovića smatra da je prvi reket sveta imao uspešnu sezonu, bez obzira na to što je izgubio dva važna meča.

- Vi gledate samo jednu stranu, a postoji i druga. A, to da je osvojio tri grend slem, imao odličnu sezonu iza sebe. Po meni je prelomni meč bio protiv Nadala u polufinalnu Rolan Garosa, to mu je otvorilo da osvoji turnir u Parizu, a onda i Vimbldon. Naravno, izgubio je finale US Opena, i nije uspeo da osvoji medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama, ali morate da znate to je sport. To se dešava. On je čovek od krvi i mesa i može da ima loš dan. Opet morate da znate da je Đoković stigao do finala grend slema u Njujorku, to je veliki poduhvat, u meču protiv Medvedeva nije bio u šestoj brzini, jer pre toga imao je i težak meč protiv Zvereva u polufinalu, to ga je iscrpilo - zaključio je Pilić za 24sedam.     

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike