Krajinović nemoćan protiv Medvedeva, nije mogao da pomogne Đokoviću

12.10.2021

05:45

0

Autor: 24sedam

Rus je i dalje na putu ka prvom mestu ATP liste...

Krajinović nemoćan protiv Medvedeva, nije mogao da pomogne Đokoviću
Tan2021-10-12_63945472_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da napravi iznenađenje protiv Danila Medvedeva u Indijan Velsu. Tim podvigom bi pomogao i zemljaku Novaku Đokoviću, koga Rus ugrožava u borbi za prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Osvajač US Opena slavio je sa 6:2, 7:6 i tako se plasirao u narednu rundu i ostao u trci za titulom, , koja bi mogla da mu donese napredak na ATP listi.

Medvedev je već na početku napravio dva brejka i lagano slavio u prvom setu sa 6:2. 
U drugom se razvila borba. Krajinović je počeo brejkom, ubrzo je uzvratio Medvedev, a onda je Filip ponovo napravio brejk, ali ga nije zadržao, već je Rus uzvratio ribrejkom, iako je delovalo da Srbin ima kontrolu u gemu.

Ušlo se u tajbrejk, gde je Medvedev bio dominantan i pobedio je sa 7:1. Sada ga u osmini finala čeka Grigor Dimitrov.

Ako bi Medvedev opravdao ulogu prvog favorita turnira i osvojio Indijan Vels, osigurao bi prvo mesto na ATP listi na bar nedelju dana.

Pošto su čelnici ATP-a zbog pandemije koronavirusa menjali pravila oko oduzimanja bodova, Novak bi u jednoj od narednih nedelja ostao bez bodova koje je osvojio na Mastersu u Parizu i tako bi ga Medvedev preskočio na nedelju dana.

Novak bi se, međutim, brzo vratio na čelo, za svega nedelju dana, jer Medvedev gubi 1.000 bodova iz Šangaja 2019, a potom i bodove iz Pariza i Londona od prošle sezone. Novaku se u isto vreme  oduzima svega 400 bodova, pa će se brzo vratiti tamo gde pripada.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike