Federer šokirao sve: Sigurno će neko prestići Novaka, Nadala i mene po broju slemova

27.09.2021

12:46

0

Autor: M. N.

Švajcarac ubeđen da će neko oboriti njihove rekorde

Federer šokirao sve: Sigurno će neko prestići Novaka, Nadala i mene po broju slemova
Copyright Profimedia.rs

Rodžer Federer je poručio da nije siguran da li može do još nekog trofeja na grend slemu, napominjući da je već ušao u godine i da su došli mlađi koji su željni trofeja.

- Sećam se kada je Sampras osvojio 14. Onda sam ja oborio taj rekord 2009. To je bio izuzetno važan momenat za mene, izjednačio sam rekord u Parizu, a onda ga oborio na Vimbldonu. Ali mislim da oni razmišljaju drugačije od mene u ovom trenutku. Naravno, svako od nas bi voleo da osvoji još, da uradi više, to se podrazumeva na ovom nivou. Za mene je ovaj put bio dug i težak, tako da je moja perspektiva nešto drugačija - istakao je Federer.

Uveren je Rodžer da će se u budućnosti pojaviti igrač koji će osvojiti više od 20 grend slemova.

- Mislim da hoće. Ne želim da bilo šta oduzmem Rafi, Novaku ili meni, ali čini mi se da je u današnje vreme lakše dominirati na različitim podlogama. Ranije nije bilo toliko igrača koji su mogli da igraju na svim podlogama. Igrači nekada nisu jurili slemove i rekorde kao danas. Sada postoji strategija. Da, pojaviće se novi, neverovatan igrač, koji će nadmašiti naših 20 slemova, ali to se neće dogoditi preko noći - zaključio je Federer

.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike