Šokantna izjava Ljubičića: Ne bi me iznenadilo da Novak do kraja karijere ne osvoji više nijedan grend slem

27.09.2021

09:50

0

Autor: M. N.

Hrvatski trener ne isključuje tu mogućnost

Šokantna izjava Ljubičića: Ne bi me iznenadilo da Novak do kraja karijere ne osvoji više nijedan grend slem
Copyright Tanjug/AP Photo/Seth Wenig/

Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera, otkrio je da postoji mogućnost da Novak Đoković do kraja sezone ne odigra nijedan turnir kako bi se što bolje spremio za Australijan open koji se igra početkom sledeće godine.

- Naravno da bih voleo da vidim Novaka na mastersu u Parizu i završnom turniru u Torinu, ali isto tako me ne bi iznenadilo da odluči da sve preskoči i spremi se za prvi grend slem sledeće godine, a to je Australijan open. Sve je moguće, ne isključujem ni tu mogućnost - ispričao je hrvatski trener za italijanski "Masađere".

On se osvrnuo i na trojicu najboljih svih vremena, Đokovića, Nadala i Federera, i na to koje su šanse da oni i u narednom periodu dominiraju svetskim tenisom.

- Ne bih se kladio da će njih trojica biti dominantni. Dolaze novi, mlađi igrači, željni osvajanja najvećih turnira. To su Medvedev, Cicipas, Beretini i Zverev. Tako da ne isključujem mogućnost da Nadal, Đoković i Federer ne osvoje više nijedan grend slem. Ali nekako ipak ne verujem u tu mogućnost. Jedno je sigurno, sve će ih manje osvajati, jer dolazi plejada novih igrača - zaključio je Ljubičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike