Đoković ušao u istoriju! Federer i Nadal o ovome mogu samo da maštaju

20.09.2021

08:38 >> 11:57

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta dominantan u odnosu na Španca i Švajcarca

Đoković ušao u istoriju! Federer i Nadal o ovome mogu samo da maštaju
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Srpski teniser Novak Đoković je započeo 339. nedelju kao prvi na ATP listi, ali po jednom parametru već je ušao u istoriji.

Naime, prvi reket sveta ubedljivo je ispred Rafe Nadala i Rodžera Federera, njegovih najvećih rivala, na prvom mestu otkako je napunio 30 godina.

Naš igrač je čak 115 nedelja prvi, a poređenja radi, Nadal je posle 30. rođendana bio 68 sedmica najbolji na svetu, a Federer znatno manje, samo 25 nedelja.

Pročitajte još

Kolika je Noletova dominacija u tom segmentu pokazuje i primer da su njih dvojica zajedno na prvom mestu proveli 83 nedelje, a sam Đoković 115, što je još jedan pokazatelj da je prvi reket sveta u dosta stvari superiorniji u odnosu na Španca i Švajcarca.

Što se tiče nove ATP liste, daleko iza Đokovića je Medvedev, koji ima skoro 2.000 poena manje, a slede ga Cicipas, Zverev…

Zanimljivo je da je Nadal tek šesti, a Federer deveti.

Od ostalih naših tenisera najbolje rangirani igrač je Dušan Lajović, koji se nalazi na 35. mestu, dva mesta niže je Filip Krajinović, a zatim slede Laslo Đere, koji je ove nedelje 49, i Miomir Kecmanović, na 60. mestu ATP liste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike